 
		
Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě
Suroviny
Porce: 4 velké
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 611 kJ / 1 819 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 162,99 g | 
| Tuky | 86,47 g | 
| Vláknina | 37,69 g | 
| Cholesterol | 371 mg | 
| Sodík | 2,31 g | 
| Sůl | 5,48 g | 
| Sacharidy | 80,69 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Část masa, ze kterého už nejdou plátky nakrájet, nakrájíme na větší kostky.
	Krok 2: Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou stranách mírně poprášíme solí a pepřem. Po jedné straně potřeme částí hořčice.
	Krok 3: Stroužky česneku prolisujeme, mrkev a celer nakrájíme na drobné kostky. Cibuli nakrájíme na jemné půlkolečka, špek na úzké nudličky a obojí dáme do papiňáku na rozehřátý olej osmažit do růžové barvy. Dále přidáme mrkev a celer, promícháme a 5 minut restujeme.
	Krok 4: Orestovaný základ nahrneme ke kraji hrnce, přidáme maso které necháme prudce po všech stranách zatáhnout. Znova promícháme, podlijeme 350 ml rajčatové šťávy, přidáme rozmarýn, zbytek hořčice a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu na slabém plameni dusíme cca 35-40 minut.
	Krok 5: Po ochlazení hrnec otevřeme, měkké maso vytáhneme bokem a tvrdou větvičku rozmarýnu vyhodíme. Šťávu zahustíme moukou,kterou jsme si rozmíchali ve zbývajících 250 ml rajčatové šťávy. Necháme bez pokličky 10 minut mírným varem provařit, 5 minut před koncem přidáme prolisovaný česnek a maso na prohřátí. Jako příloha se hodí různé noky, knedlík, nebo rýže.
Zveřejněno 10. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y5XP
Moje poznámka
					 
				
Hovězí plátky (kostky) v zelenině na rajčatové šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y5XP
Nejnovější recepty
	
			 
	
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 1 hodinou
	
			 
	
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 2 hodinami
	
			 
	
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 2 hodinami
	
			 
	
	
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 3 hodinami
	
			 
	
	
Výborné lasagne
1.Ditouche před 3 hodinami
	
			 
	
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 4 hodinami
	
			 
	
	
			 
	
Obrácená jablková roláda
MarieP před 4 hodinami
	
			 
	
Polévka šup-šup
Loiza před 6 hodinami
	
			 
	
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 6 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hovězí na rajčatech, 
						
						
							hovězí plátky, 
						
						
							hovězí plátky na zelenině, 
						
						
							hovězí plátky s rajčaty, 
						
						
							hovězí perko, 
						
						
							hovezi kostky, 
						
						
							hovězí maso pérko, 
						
						
							hovězí na zelenině, 
						
						
							rajčatová štáva recept, 
						
						
							hovězí plátky na rajčatech, 
						
						
							hovězí na platky, 
						
						
							hovezi perko recepty, 
						
						
							hovezi s rajčaty, 
						
						
							hovezi kostky recept, 
						
						
							hovězí na šťávě, 
						
						
							hovězí plátky recept, 
						
						
							hovězí kostky recepty, 
						
						
							hovězí pérko recept, 
						
						
							hovězí maso na rajčatech, 
						
						
							hovězí plátek s rajčaty
						
					
						Suroviny:
						
							kližka hovězí, 
						
						
							špek, 
						
						
							olej, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							česnek, 
						
						
							hořčice kremžská, 
						
						
							šťáva rajčatová, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
 
 
	 
 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (15)
Já si vždy značím na papír,kolik čeho dávám a nějak mi to uniklo