"Tiramisu" po česku
Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém navrstvíme mezi piškoty namočené v kávě ochucené rumem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 406 kJ / 4 399 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,73 g |
| Tuky | 161,10 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 5,36 g |
| Sůl | 13,16 g |
| Sacharidy | 562,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse ušleháme šlehačku, v druhé míse ušleháme zakysané smetany s cukrem a tvarohem - poté vše smícháme v jednu hmotu.
Krok 2: Kávu smícháme s rumem a nalijeme ji do hlubokého talíře.
Krok 3: Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou folií a na dno skládáme piškoty, které jsme namočili do připravené kávy.
Krok 4: Na ně naneseme krém a ten poklademe opět namočenými piškoty.
Krok 5: Pokračujeme vrstvou krému, poté opět skládáme piškoty, kterými zakončíme vrstvení. Dáme uležet do lednice nejlépe na 24 hodin.
Krok 6: Při servírování posypeme kakaovým práškem.
Zveřejněno 16. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Tiramisu" po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZYE
Moje poznámka
"Tiramisu" po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZYE
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 2 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 11 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 11 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 13 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 14 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 17 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 17 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 17 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 17 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 18 hodinami
Tématické fráze:
tiramisu recept,
tiramisu ze zakysané smetany,
tiramisu z tvarohu,
tiramisu,
recept na tiramisu,
tiramisu z tvarohu recept,
recept tiramisu,
recept na tiramisu z tvarohu,
tyramisu,
tvarohové tiramisu recept,
tiramisu podle pohlreicha,
tvarohové tiramisu,
tyramisu po česku,
recepty tiramisu,
jahodové tiramisu recept dle pohlreicha,
recept na tyramisu,
domácí tiramisu,
recept tiramisu z tvarohu,
tiramisu se zakysanou smetanou,
tiramisu zakysaná smetana
Suroviny:
piškoty cukrářské,
smetana zakysaná,
rama cremefine,
tvaroh odtučněný,
káva instantní,
rum,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
kakao
Komentáře (33)
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Díky
piškoty máčím do šťávy a rumu
hlavně sem potřeboval vědět kolik smetany a šlehačky díky :):)
Ono u těch cukráren asi hodně záleží, jaký druh používají, je jich velké množství.
Já jen jsem teď trochu postižená
Také jsem měla možnost porovnat ten samý zákusek z cukrárny, kde používají rostlinnou šlehačku a z jiné cukrárny, kde používají jen tradiční suroviny. Ne, že by to oboje nebylo dobré - to určitě néééé
Každému podle jeho chuti. Pokud lépe drží, tak to chápu. Já ji ještě nikdy nekoupila.
Ten samý názor mám i na "křehčené" maso - je to hnus, kupujeme si maso+fujtajbl, v kterém se to koupe a myslíme si, jak jsme levně nakoupili
U té šlehačky je to vysloveně napsáno, že je rostlinná - a já na chutí nevidím rozdíl
Posílám bodíka.
Díky za recept i tip na zakysanku