Knedlík z domácí pekárny
Guláš, vepřová pečeně se zelím nebo svíčková na smetaně? Tato jídla si prostě bez klasického českého kynutého knedlíku neumíme představit. Připravte vláčné knedlíkové těsto pomocí domácí pekárny, které stačí už jen vytvarovat a uvařit v páře.
Suroviny pro 2 kusy
2 střední nebo 3 malé knedlíky
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 034 kJ / 247 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 14,45 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 3,31 g |
| Sůl | 8,25 g |
| Sacharidy | 18,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny nalijeme mléko. Pokud budeme dávat vejce, tak ho v mléce rozšleháme. Pokud vejce nedáme, tak do mléka dáme lžíci olivového oleje.
Krok 2: Mléko zasypeme moukou a přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím.
Krok 3: Pekárnu nastavíme na program Těsto. Zapneme a necháme pekárnu vypracovat a vykynout těsto.
Krok 4: Po vykynutí těsto vyklopíme a rozdělíme na dva díly. Vytvarujeme dvě šišky a zakryjeme utěrkou, necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 5: Mezitím do hrnce nalijeme trochu vody. Až začne vřít, dáme do hrnce pařáček a knedlíky na něj naskládáme.
Krok 6: Vaříme v páře asi 25 minut, průběžně doléváme do hrnce vroucí vodu.
Krok 7: Jestli je knedlík hotový vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Po vytažení z knedlíku musí zůstat špejle čistá a suchá, bez zbytků těsta.
Zveřejněno 31. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlík z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ69
Moje poznámka
Knedlík z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ69
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 14 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 17 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 17 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 18 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 3 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 7 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 8 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 8 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 9 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 9 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 9 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 9 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 10 hodinami
Tématické fráze:
kynutý knedlík z pekárny,
kynuté knedlíky z pekárny,
kynuté knedlíky v pekárně,
houskový knedlík z pekárny,
nejlepší recepty z domácí pekárny kynutý knedlík,
bramborový knedlík domácí,
knedliky z pekarny na chleba,
houskový knedlík v pekárně,
kynutý knedlík v pekárně,
houskové knedlíky z pekárny,
domácí kynutý knedlík,
domaci bramborovy knedlik,
houskové knedlíky v pekárně,
bramborovy knedlik z domaci pekarny,
bramborove knedliky z domaci pekarny,
domácí bramborové knedlíky,
rychlé recepty pro domácí pekárnu,
domácí pekárna-knedliky,
kynutý knedlík houskový z pekárny,
domácí knedlík bez droždí
Suroviny:
mouka hrubá,
mléko,
olej olivový,
sůl,
cukr krystal,
droždí sušené
Komentáře (54)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Rychlý, chutný a jednoduchý.
http://artsyteree.blogspot.com/
Já pařím v parním hrnci, potom je potřeba buď spodek knedlí (JEN spodek) natřít olejem, aby se nepřichytily na dno, nebo dát na dno kousek pečícího papíru - na ten se knedle nikdy nepřichytnou. Po upaření propíchat špejlí, aby unikla pára a aby se nezdrcly...
Pečící papír můžete dát i na ten kovový pařáček co používáte v obyčejném hrnci.