Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát ze syrové červené řepy s balkánem a ořechy

Salát ze syrové červené řepy je svěží a zdravý pokrm, který spojuje přírodní sladkost řepy s krémovostí balkánského sýra a křupavým nádechem ořechů. Skvěle se hodí jako lehký oběd nebo příloha k hlavnímu chodu, přičemž vynikne svou barevností a svěží chutí.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 100 kJ /
502 kcal
Bílkoviny18,82 g
Tuky41,98 g
Vláknina2,98 g
Cholesterol 126 mg
Sodík 2,04 g
Sůl5,10 g
Sacharidy11,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Menší řepu (větší bývají dřevnatější) oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme na větší nudličky. Krok 2: Přidáme olej, ocet prolisovaný česnek, lehce osolíme. Krok 3: Balkánský sýr rozdrobíme na menší kusy a zlehka vmícháme smetanu a oregano. Krok 4: Na talíři salát promícháme s polníčkem či rukolou, přidáme zjemněný balkánský sýr a posypeme sekanými ořechy.

TIP: Červená řepa v naší kuchyni

Zveřejněno 18. 12. 2013

Poznámka autorky isindy

Osvědčilo se mi loupat řepu v dřezu pod tenkým proudem vlažné vody, prsty neobarví.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5BY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5BY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: pěkný salátek :-K

Naprosto vynikající ????

Naprosto výborný salátek :-) Budu dělat rozhodně častěji ;-)

Johnny K.::yes:
cottage je váborná volba, já ho neměla, tak jsem vymýšlela z toho, co bylo :-) těší mě, že salát tak zásadně ovlivnil váš vztah k zelenině :-D a máte pravdu - řepu jedině syrovou ;-):yes:

Johnny K. 23. 5. 2014 09:14
Řeknu vám, že tak jsem si ještě na salátu v životě nepochutnal. Určitě je to tím, že se zelenině spíš vyhýbám :-8 ale po této zkušenosti se to třeba změní. Fakt luxusní záležitost. :yes:
Jedinou věcí kterou jsem si v receptu zaměnil bylo, že jsem použil čerstvý sýr cottage místo zakysané smetany. A asi to už jinak připravovat nebudu. ;-)
Syrová řepa je k mému úžasu v této kombinaci více než dobře poživatelná... Vařená řepa je mírně rečeno "out" :-((

Tak červenou řepu jen syrovou. Vařená mi vůbec nechutná. dávám ji s jablkem, mrkví a křenem - citron. šťáva a sladkokys. nálev.:-p

To uděláme!!!:-K:-K:-K:yes::yes::yes:
Hezký recept.:-)

Hezká prezentace:-K:-K Červenou řepu máme velmi rádi:-p:-p

hosta: je to jak pikantní ředkev, tím česnekem a balsamikem se to jen podtrhne a balkan s ořechy k tomu :-p:-p - víš, že jsem mlsná :-8, ale tohle by ti myslím taky "jelo" ;-)

:yes:máš to pěkné komplet všecko,určitě zkusím.:-*:-K:-K:-K

Syrova repa musi byt dobre ochucena, jinak je to proste jenom repa.A tato je primo perfektni!

Tvoje nové diela mi tu chýbali...:yes: aj mne chutí surová repa.:-))

Jestli by mi chutnalo nevím, ale vypadá to velmi dekorativně, takže umělecký dojem za 1:yes:

1974andrea: jo :-D matu tělem a fotkami ;-):-D:-D

Tématické fráze:
recept na salát ze syrové červené řepy, salát ze syrové červené řepy, salát z červené řepy s balkánským sýrem, salát z červené řepy, červené ořechy, salát ze syrové červené řepy s česnekem, červená řepa s balkánským sýrem, červena řepa vařena nebo syrova, červená řepa balkánský sýr, salát z červené řepy se sýrem, červená řepa s polníčkem, salát ze syrové řepy, salát z červené řepy a balkánského sýru, salát z polníčku a červené řepy, salát z červené řepy s česnekem, salát z červené řepy syrové, salát z červené řepy a balkánského sýra, červená řepa syrová nebo vařená, salát z červené řepy s polníčkem, repa balkansky syr

Suroviny:
řepa červená, olej olivový, ocet balsamiko, česnek, sýr balkánský, smetana zakysaná, ořechy, koření oregáno, polníček, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu