Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 870 kJ / 3 793 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,71 g |
| Tuky | 102,65 g |
| Vláknina | 21,20 g |
| Cholesterol | 216 mg |
| Sodík | 115 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 627,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout.
Krok 2: Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek, položíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě kynout.
Krok 3: Mezitím si připravíme těstíčko na krustu. Necháme chvilku odpočinout a potřeme jím vykynuté bulky. Těstíčko by mělo být tak husté, aby z bulek nestékalo.
Krok 4: Upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Krusta pečením sama takhle hezky popraská.
Zveřejněno 4. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žirafí bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1qE3
Moje poznámka
Žirafí bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1qE3
Nejnovější recepty
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 3 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 11 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 35 minutami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 1 hodinou
Vosí hnízda
mares-mikulas před 1 hodinou
Vánoční punč
Sarinkad před 1 hodinou
Pomerančové cukroví
HelenaCernakova před 1 hodinou
Domácí langoše
zjedolbanan před 2 hodinami
Medovníkové kuličky
Mrs.Patterson před 2 hodinami
Jetelíčky
Mrs.Patterson před 2 hodinami
Makové rohlíčky - cukroví
DankaK před 2 hodinami
Kynutý knedlík
kraka před 2 hodinami
Tématické fráze:
žirafi,
brýdová recepty,
zirafi housky,
peceni brydove,
bulky ze suseneho drozdi,
recepty brýdová,
peceni brydova,
brydová recepty cz,
dorty pro žirafi,
pani bridova,
žirafí dort,
žirafí maso,
recepty paní brýdové,
recept na housky žirafky,
maso ze žirafi,
tygri bulky,
žirafí maso recepty,
pečení brídova,
recepty z kynuteho těsta bulky,
brydova žirafí houstičky
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr,
máslo,
sůl,
droždí,
mouka rýžová,
voda,
cukr,
olej,
droždí sušené
Komentáře (12)