Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhly s povidly a mákem

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 824 kJ /
1 392 kcal
Bílkoviny34,80 g
Tuky12,09 g
Vláknina25,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy273,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly 3x spaříme vroucí vodou, zalijeme je 3/4 hrnku vody a 3/4 hrnku rostlinného mléka, osolíme, osladíme a pod pokličkou na mírném plameni vaříme, až se všechna tekutina vstřebá (asi 12 minut). Poté necháme pod pokličkou ještě asi 5 minut dojít. Krok 2: Povidla rozehřejeme s trochou vody na řidší omáčku, mletý mák smícháme s cukrem. Na talíř nandáme porci jáhel, přelijeme povidlovou omáčkou a posypeme mákem.

Zveřejněno 17. 1. 2014

Poznámka autorky petram

Tato kombinace mě napadla jako bezlepková variace na škubánky. Je to moc dobré a rychlé sladké jídlo.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s povidly a mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qM0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s povidly a mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1qM0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ripko: Moc děkuji! :-K

Jednoduché, rýchle, lacné, zdravé ... Mak som doma nenašiel, tak som pomlel ľanové semienka. Doplnil by som, že je to dávka (ako dezert) cca pre 4 osoby.
Pripravované 25/4/2020
Pridávam bod!

Iva Peterková: Stačilo, ale trpím intolerancí kravského mléka, takže ho musím nahrazovat rostlinnými zdroji. Proto se také odkazuji na svoje stránky Vařím bez lepku, mléka a vajec.

Iva Peterková 22. 2. 2016 12:48
co je to za ,, rostlinného mléka" nestačilo by kravské?

Teda tohle je fakt dobrá kombinace!!:-O:yes:

:yes:Třeba zkusit, ale určitě dobré eňo, ňuňo!! Když tak eňo určitě!:yes::-))

Pravdu povediac, už som dávno nerobila pšeno, hoci kedysi, keď boli deti malé, často som robila pšenový nákyp so slivkami, to milovali Mala by som oprášiť staré recepty a tento pridať :-D;-)

Výborná inspirace na recept s jáhly, ketré doma mám:yes:+4

Nápad ukládám :-p:yes:

:-p:yes: Pěkný nápad, škubánky jsem takhle dělala, jáhly jsme dlouho neměli.

Tématické fráze:
jáhly recepty výborné, jahly s makem, jahli s makem, jáhly recepty, jáhly recepty výborné nakyp, jáhlový nákyp s makem, sladké recepty z jáhel, jáhlový nákyp s povidly, špecle s mákem a povidly, jídla s povidly, jáhly recepty výborné sladké, jáhly sladké recepty výborné, jahly, recepty s mákem, recepty jahly s povvidly, jáhly - top recepty, rychlá spovidly a mákem, šišky,knedlíky z jáhel, zapečené jáhly s mákem, recept jahly

Suroviny:
jáhly, voda, mléko rostlinné, sůl, cukr, povidla švestková, mák mletý, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu