Levný chléb od Ládi Hrušky
Pečení domácího pečiva je v současnosti velkým trendem. Co může být lepšího než právě upečený, krásně křupavý bochník chleba? Stačí pár surovin, které máme obvykle všichni doma a obyčejný hrnek a pak už je to snadné. Těsto sice déle kyne, ale to čekání se vyplatí.
Suroviny pro 1 kus
1 bochník
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 394 kJ / 2 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,00 g |
Tuky | 15,13 g |
Vláknina | 23,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 548,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Levný chléb od Ládi Hrušky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5wL
Moje poznámka
Levný chléb od Ládi Hrušky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5wL
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 19 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
vaclavtrnka2010 před 20 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Kucharinqqqq před 22 minutami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 1 hodinou
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 1 hodinou
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 1 hodinou
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 1 hodinou
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 2 hodinami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 2 hodinami
Tématické fráze:
láda hruška recepty,
tn.cz recepty láďa hruška,
recepty ládi hrušky,
tn.cz recept na chleba láďa hruška,
tn.cz domácí chléb od hrušky,
tn.cz recepty chleba za 12 kč,
lada hruska,
domácí chleba ládi hrušky,
nova recepty ládi hrušky,
tn.cz levné recepty domácí chleba,
tn.cz levné recepty domácí chleba,
chleba podle ládi hrušky,
láďa hruška chleba,
tn.cz pivní rohlíky ládi hrušky,
tn cz hruška recepty,
domaci chleb podle ladi hrusky,
tn.cz zprávy recept na pečení chleba od hrušky,
recepty ladi hrusky chleba,
chleba ládi hrušky,
tv nova tn cz recepty ládi hrušky
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí sušené,
sůl,
kmín celý
Komentáře (186)
Pekla jsem ho v hrnci s pokličkou. Takže bodík už jsem poslala dávno, teď už jen foto do sbírky
ale jinak byl skvělí
A musím říct, že mi vyhovuje si večer zadělat na těsto a ráno už jen dodělat drobnosti a péct
Někde jsem četl, že chleba bez hnětení k nám dorazil z Ameriky...
Je-li tedy váš, pak obdivuji váš globální potenciál
...se vám divím, že za ty roky jste si ješte nezvykla
Jsem zde krátce, ale už si pomalu zvykám..., či spíše rezignuju
Může se stát, že někdo vloží "duplák" ale na TOP patrně není zvykem duplicitní rcp vymazat, že
Nepýýýše se mi to lehce, ale zde můj raport:
Z dvaceti hodnotitelů se patnáct vyjádřilo pro toho vypečenýho Hrušku
...čestný člověk prý dostojí svému slovu. Moudrý člověk prý nic neslibuje. Ale protože sliby se maj plnit nejen o Vánocích tak se zachovám, jak jsem slíbil níže...
...ale je to poprvé a naposledy
Hlavně, že chutná!
Taktéž, droždí čerstvé, půl kostky, dvě hodiny kynutí, pak jsem
Nikdy jsem nepekl jiný chleba než z pšeničná:žitná 2:1
Peču ho 2x, 3x týdně; občas i 5ks zrazu.
Upekl jsem tedy konečně i tento "zázrak"
Zadělává se lépe..., těsto je jako hedvábí, snad i proto, že při stejném množství vody je řidší.
Chleba pěkně vyběhl... ale hlavně: po cca 12 hodinách je kůrka jako z plechu (pro ty co nepečou: po upečení je chleba jako kámen
Čerti mě brali, když jsem 1/4 chleba dovezl tchyňce. "Babičko, nevím jestli na ty vaše demontážní zuby nebou kůrky moc kvrdý?" "To nevadí, já je okrájím..." No, někdy bych ji s chutí zavěsil za prsty na balkon...
Teď právě kynou dvě těsta: 1. podle tohoto rcp a 2. s žitnou moukou
Zítra jedeme na "úmrtí v rodině", tak mančaft nezaujatě posoudí kvalitu. Nevím, jestli ten můj pokus nebyla jen náhoda a sám jsem žádostiv, kterému dají jejich mlsné huby kytičku. Pokud bude opět tak vypečený, tak toto bude první rcp, kterému dám bodík...
pekla jsem ho v domácí pekárně kde s kynutím+pečením to bylo za 1,5h:-
A též jsem to vylepšila slunečnici a hned se snědl
Foto dodám, před odletem do práce jsem už nestihla vložit
No, tento rcp není žádná sláva, ale co chtít po člověkovi který před tím než se dal na vaření, tak se realizoval chozením s kamerou po záchodcích...
Nevím, co jste udělala blbě, ale něco ano
1. Fakt bylo to sklo dopředu "nažhavené"? S tím přímo souvisí i snadné vyklopení...
2. "samá díra" - berte to z té lepší stránky: taky se vám mohla podařit kompaktní zdrcnutá "betonová" placka...
3.Že to bylo bez chuti? Vaše chyba! Něco jste zvojtila
4.Placka? Kdysi, ještě než jsem poznal "cheba bez hnětení" jsem si u spřáteleného pekaře nechával péci "chleba" z tzv. překynutého těsta. To bylo "maso" - bylo to samá kůrka
Dejte receptu ještě šanci, nebo si vyberte jiný a zkuste to ještě. Nevidím to na blbý recept, ale na ruce z olšového dřeva...
Možná bychom mohli stran vaší trouby hodit řeč...
Vy se tu lépe vyznáte; není tu už z minulosti někde forum na téma TROUBA, ať neplevelíme v komentářích?
No, jestli příčina není v množství přidané vody...
Zkuste příště (bude-li jaké "příště) dodržet postup, nebo vody dát 500ml/600g mouky - pokud tedy máte váhu
Teď koukám na teplotu 200°C uvedenou v rcp...
Nevím...
Já vkládám tšsto do trouby (i hrnce) rozpálené na 250°C, hned snížím na 225°C, Po 1/2 hodině sundám poklici a dopékám 15 až 20´na "barvu".
Tak nevím, kde je pes zakopán...
Když dám na 400g hladké pšeničné+200g hl. žitné 475ml vody, tak mám těsto, že v něm vařečka stojí ztopořená i bez opory
Dodal bych i foto, ale asi to nemá smysl...
Jeden z nás dělá něco blbě...
Nesnáším hrnkové recepty, ale naschvál jsem mouku prohnal přes dutou míru (můj hrnek=300ml)a vyšlo mi 200g mouky/hrnek (neosáté)
Na 600g tedy 450ml vody
Já dávám na 600g mouky 475ml vody a rozhodně to není řídké těsto
lze peci i jen z hl. mouky
P.S. Prasklinu má parádní, hned bych jí oloupala