Prdelačka
Každý, kdo byl někdy na pořádné zabijačce, jistě ochutnal prdelačku neboli zabijačkovou polévku, též zvanou bouřku. Vydatné jídlo ze silného vývaru a krup zasytí a zahřeje.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 546 kJ / 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,95 g |
| Tuky | 0,34 g |
| Vláknina | 9,28 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 25,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prdelačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkX2
Moje poznámka
Prdelačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkX2
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 1 hodinou
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 9 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 10 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 1 hodinou
Mandlové laskonky
IRBONA před 1 hodinou
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 1 hodinou
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 2 hodinami
Čína z vepřového masa
IvanaK před 3 hodinami
Kuřecí medailonky na kari s hořčicí
nvm250 před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky
tyna.korinkova před 3 hodinami
Úly, svíčky, stromečky
tyna.korinkova před 3 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Michaela82 před 4 hodinami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
AlienkaKalousova před 4 hodinami
Tématické fráze:
zabijackova polevka,
domácí prdelačka,
prdelačka z prejtu,
prdelanka,
polévka prdelačka,
prdelačka z jelita,
prdelačka z jelit,
polívka prdelačka,
prdelacka polevka,
černá polévka,
polévka prdelačka recept,
jelitový prejt,
trdelacka,
jak se vaří prdelačka,
prdelanka recept,
polevka z jelita,
prdelačka polívka,
prdelacka z krve,
jelitová polévka,
prdelonka
Suroviny:
jelito,
česnek,
cibule,
majoránka,
vývar vepřový,
pepř mletý,
brambory,
sádlo,
rýže
Komentáře (58)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jo a nechce se mi přihlašovat, takže píšu jako neregistrovaný uživatel, protže i s tím je tady potíž.
U nás se zas říká této polévce " Černá polévka"
http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=3962
Ta Vaclava je rekneme takova variace (masox, brambor, ryze).
Vysvetleni rozmarynaH opravdu famozni, diky!
Na posledni zabijacce v Cechach jsem byla pred 20-ti lety. Ani tenkrat jsem neslysela vyraz "Prdelacka" a to vim velice dobre, neb mi one polevky vrazili dva hrnce do vysokeho snehu, dali mi stolicku a rekli mi: "Michej furt, pomalu a jiste".