Levný chléb od Ládi Hrušky
Pečení domácího pečiva je v současnosti velkým trendem. Co může být lepšího než právě upečený, krásně křupavý bochník chleba? Stačí pár surovin, které máme obvykle všichni doma a obyčejný hrnek a pak už je to snadné. Těsto sice déle kyne, ale to čekání se vyplatí.
Suroviny pro 1 kus
1 bochník
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 394 kJ / 2 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,00 g |
Tuky | 15,13 g |
Vláknina | 23,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 548,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Levný chléb od Ládi Hrušky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5wL
Moje poznámka
Levný chléb od Ládi Hrušky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5wL
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 2 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 2 minutami
Drůbková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 2 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 2 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 2 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 3 hodinami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 4 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 5 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 6 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 6 hodinami
Tématické fráze:
láda hruška recepty,
tn.cz recepty láďa hruška,
recepty ládi hrušky,
tn.cz recept na chleba láďa hruška,
tn.cz domácí chléb od hrušky,
tn.cz recepty chleba za 12 kč,
lada hruska,
domácí chleba ládi hrušky,
nova recepty ládi hrušky,
tn.cz levné recepty domácí chleba,
tn.cz levné recepty domácí chleba,
chleba podle ládi hrušky,
láďa hruška chleba,
tn.cz pivní rohlíky ládi hrušky,
tn cz hruška recepty,
domaci chleb podle ladi hrusky,
tn.cz zprávy recept na pečení chleba od hrušky,
recepty ladi hrusky chleba,
chleba ládi hrušky,
tv nova tn cz recepty ládi hrušky
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí sušené,
sůl,
kmín celý
Komentáře (186)
Pekla jsem ho v hrnci s pokličkou. Takže bodík už jsem poslala dávno, teď už jen foto do sbírky
ale jinak byl skvělí
A musím říct, že mi vyhovuje si večer zadělat na těsto a ráno už jen dodělat drobnosti a péct
Někde jsem četl, že chleba bez hnětení k nám dorazil z Ameriky...
Je-li tedy váš, pak obdivuji váš globální potenciál
...se vám divím, že za ty roky jste si ješte nezvykla
Jsem zde krátce, ale už si pomalu zvykám..., či spíše rezignuju
Může se stát, že někdo vloží "duplák" ale na TOP patrně není zvykem duplicitní rcp vymazat, že
Nepýýýše se mi to lehce, ale zde můj raport:
Z dvaceti hodnotitelů se patnáct vyjádřilo pro toho vypečenýho Hrušku
...čestný člověk prý dostojí svému slovu. Moudrý člověk prý nic neslibuje. Ale protože sliby se maj plnit nejen o Vánocích tak se zachovám, jak jsem slíbil níže...
...ale je to poprvé a naposledy
Hlavně, že chutná!
Taktéž, droždí čerstvé, půl kostky, dvě hodiny kynutí, pak jsem
Nikdy jsem nepekl jiný chleba než z pšeničná:žitná 2:1
Peču ho 2x, 3x týdně; občas i 5ks zrazu.
Upekl jsem tedy konečně i tento "zázrak"
Zadělává se lépe..., těsto je jako hedvábí, snad i proto, že při stejném množství vody je řidší.
Chleba pěkně vyběhl... ale hlavně: po cca 12 hodinách je kůrka jako z plechu (pro ty co nepečou: po upečení je chleba jako kámen
Čerti mě brali, když jsem 1/4 chleba dovezl tchyňce. "Babičko, nevím jestli na ty vaše demontážní zuby nebou kůrky moc kvrdý?" "To nevadí, já je okrájím..." No, někdy bych ji s chutí zavěsil za prsty na balkon...
Teď právě kynou dvě těsta: 1. podle tohoto rcp a 2. s žitnou moukou
Zítra jedeme na "úmrtí v rodině", tak mančaft nezaujatě posoudí kvalitu. Nevím, jestli ten můj pokus nebyla jen náhoda a sám jsem žádostiv, kterému dají jejich mlsné huby kytičku. Pokud bude opět tak vypečený, tak toto bude první rcp, kterému dám bodík...