Postup přípravy
Krok 1: Vše nakrájet na kolečka. Maso naložit do oleje, gril.koření a česnek. Potraviny skládáme do mísy nebo pekáče. Pěkně proložit aby se chutě nesákly.
Krok 2: Brambory můžete vařit zvlášť. Každé patro pokapat kečupem, brambory osolit a navrch položit
2 plátky másla na zjemnění a trochu vody. Krok 3: Množství nepíšu, dejte tolik kolik máte rádi. Peču na 180°C asi 60 minut do změknutí masa a brambor.
2 plátky másla na zjemnění a trochu vody. Krok 3: Množství nepíšu, dejte tolik kolik máte rádi. Peču na 180°C asi 60 minut do změknutí masa a brambor.
Zveřejněno 2. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0p7N
Moje poznámka
Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0p7N
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 14 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 27 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 28 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
ražniči bez napichování,
jak naložit maso na ražniči,
co je ražniči,
ražniči s bramborem,
ražničí,
jak udelat raznici,
zapečené brambory,
ražničí na grilu,
ražniči plátky,
naložení masa na ražniči,
ražniči na plechu,
královské ražniči,
špíz bez napichování,
raznici z brambor,
raznici v troube,
zapekane raznici,
jak se dela raznici,
naložit ražničí,
řeč. na ražniči,
ražniči na rožni
Suroviny:
maso vepřové,
salám točený,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
slanina,
brambory,
česnek,
kečup sladký,
máslo,
koření grilovací,
olej,
pepř
Komentáře (29)
Známé pořekadlo tvrdí „Ptáka poznáš po peří, vlka po srsti, člověka po řeči.“
Tyto stránky jsou od toho aby si lidé mohli předávat nové i staré recepty. Začátečníci se naučili vařit apod. Nejdůležitější je, jak jídlo chutná.
Každý kraj naší republiky stejné jídlo nazývá jinak. Já v tom tedy nikdy neviděla žádný problém.
Starému dobrému bramboráku se říká v Pha, ale i jinde. V naší rodině se mu vždy říkalo "cmuna nebo kocour". Někdo ho dělá jen z brambor, někdo do něj přidá salám, uzené, slaninu, nivu apod. Někdo si k němu dává kyselé zelí, zak. smetanu atd. Pořád je to ale BRAMBORÁK ... jiný kraj, jiný mrav.
Děkuji všem co mi pokazili můj recept
Jj, dyť vím..., ale nedokážu to spolknout
Ono asi, než Jahody s balzamikem, Řepa se sýrem či Ananans s bazalkou vypadá světověji (světáčtěji?) to nazvat carpaccio
G. Cipriani už patrně "nestihl", že už i Napolitáni!!! cpou na svou pizzu hranolky! Protože, ač B. Hrabala asi nepotkal, tak by použil jeho: "potomstvo zlé, blbé a zločinné"
No jo, no..., c'est la vie
Je to bída, když „Každý si recept samozřejmě může nazvat jak chce.“
Řešíte tu název a že „S rožněm se musí otáčet.“
Ale že G. Cipriani asi dělá v rakvi veletoče když vidí, jak lidi zpotvořili jeho recept a každý tydýt dá třeba nakrájené řepě název carpaccio, je vám šumák
A to ještě můžeme být rádi, že Italům nic neříká naše Pomazánkové máslo! Jinak by nám Tiramisu z něho omlátili o hlavu
PavlinaK.:Přidávám bod, dělávám velmi podobně
Pavli,moc hezky jsi to připravila
Dělávám také podobně(podle surovin v domácnosti)Chutě se krásně propojí a je to príma bašta z jednoho pekáčku
Mimo recept-v podobných je přidané"Ražniči na plechu",které má 30bodů a žádný negativní komentář ohledně názvu,nebo přidaných brambor.Jsem tady zaregistrovaná skoro 4roky a sama vidím,že je tady dvojí metr
A čo je rožeň, po slovensky ražeň ?
http://slovnik.vareni.cz/rozneni/
http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=ra%C...