Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 669 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,35 g |
Tuky | 7,49 g |
Vláknina | 8,15 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 892 mg |
Sůl | 2,35 g |
Sacharidy | 18,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
Krok 2: Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky masoxu, celou cibuli i se slupkou, celé dvě mrkve, nové koření, bobkový list, sůl, pepř a dusíme do měkka cca 60 minut.
Krok 3: Po uvedené době se nám vývar zredukuje, všechno koření a kořenovou zeleninu vyjmeme a přidáme 2 polévkové lžíce ostré paprikové pasty, nakrájené rajče na kostičky, zbavené semínek a na půl kolečka nebo kolečka nakrájenou dobrou domácí klobásku.
Krok 4: Mrkve z vývaru nakrájíme na drobné kostičky a vrátíme zpět k dršťkám.
Krok 5: Zahustíme trochou světlé instantní světlé jíšky a necháme přejít varem, na konec přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a 2 polévkové lžíce zakysané smetany a již nevaříme, aby se nám smetana nesrazila. Podáváme s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 21. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pekelné dršťky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wKOw
Moje poznámka
Pekelné dršťky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wKOw
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 8 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Niva v bramboráku
kimlo před 24 minutami
Plovdivské maso
poirotka před 49 minutami
Nejlepší bublanina
skapaju před 1 hodinou
Pekingská polévka
Rasice před 1 hodinou
Zapečené brambory s masem a se smetanou
paprika1000 před 2 hodinami
Babiččina kulajda
Ivyjg před 2 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Listicka129 před 2 hodinami
Cukeťák na plechu
kaci.h@seznam.cz před 2 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 3 hodinami
Plecko ve slaninové omáčce
suneno před 3 hodinami
Tématické fráze:
dršťky,
hovězí dršťky recepty,
dršťky recepty,
hovězí drštky,
jak uvařit drštky,
pikantní dršťky,
recepty na dršťky,
dršťky na smetaně,
dršťky recept,
hovězí drštky recept,
držťky,
hovězí dršťky na smetaně,
recept na drštky,
recepty dršťky,
hovězí dršťky jako potravina,
recept na hovězí držtky,
recepty z drštěk,
recept na hovězi dršťky,
recepty hovězí dršťky,
varime z hovezich drzek
Suroviny:
dršťky,
cibule,
mrkev,
rajče,
nať petrželová,
bobkový list,
koření nové koření,
pasta papriková ostrá,
smetana zakysaná,
jíška světlá instantní,
sůl,
pepř,
klobása,
masox
Komentáře (5)
Ne, není to dlouho. Záleží na tom, jak moc měkké máte dršťky rádi. Spíše počítejte ještě s nějakou půlhodinkou navíc...