Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 669 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,35 g |
Tuky | 7,49 g |
Vláknina | 8,15 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 892 mg |
Sůl | 2,35 g |
Sacharidy | 18,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
Krok 2: Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky masoxu, celou cibuli i se slupkou, celé dvě mrkve, nové koření, bobkový list, sůl, pepř a dusíme do měkka cca 60 minut.
Krok 3: Po uvedené době se nám vývar zredukuje, všechno koření a kořenovou zeleninu vyjmeme a přidáme 2 polévkové lžíce ostré paprikové pasty, nakrájené rajče na kostičky, zbavené semínek a na půl kolečka nebo kolečka nakrájenou dobrou domácí klobásku.
Krok 4: Mrkve z vývaru nakrájíme na drobné kostičky a vrátíme zpět k dršťkám.
Krok 5: Zahustíme trochou světlé instantní světlé jíšky a necháme přejít varem, na konec přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a 2 polévkové lžíce zakysané smetany a již nevaříme, aby se nám smetana nesrazila. Podáváme s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 21. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pekelné dršťky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wKOw
Moje poznámka
Pekelné dršťky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wKOw
Nejnovější recepty
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno před 23 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Okurková limonáda
Přidáno 26. 7. 2025 05:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé se sýrem
helca66 před 3 minutami
Drobenkový koláč s ovocem a posypkou
Petra.21 před 21 minutami
Borůvkový koláč
AndreaBo před 39 minutami
Vyšegrádská směs
kimlo před 40 minutami
Rýžový nákyp mého dětství
AndreaBo před 41 minutami
Kuře na zelí
bioubi před 1 hodinou
Jednoduchá medvědí omáčka s bramborami
trdlo před 2 hodinami
Zapečené uzeniny s černým pivem
Darwin před 2 hodinami
Květák s hráškem na paprice
Hannah64 před 2 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
Tamara63 před 2 hodinami
Tématické fráze:
dršťky,
hovězí dršťky recepty,
dršťky recepty,
hovězí drštky,
jak uvařit drštky,
pikantní dršťky,
recepty na dršťky,
dršťky na smetaně,
dršťky recept,
hovězí drštky recept,
držťky,
hovězí dršťky na smetaně,
recept na drštky,
recepty dršťky,
hovězí dršťky jako potravina,
recept na hovězí držtky,
recepty z drštěk,
recept na hovězi dršťky,
recepty hovězí dršťky,
varime z hovezich drzek
Suroviny:
dršťky,
cibule,
mrkev,
rajče,
nať petrželová,
bobkový list,
koření nové koření,
pasta papriková ostrá,
smetana zakysaná,
jíška světlá instantní,
sůl,
pepř,
klobása,
masox
Komentáře (5)
Ne, není to dlouho. Záleží na tom, jak moc měkké máte dršťky rádi. Spíše počítejte ještě s nějakou půlhodinkou navíc...