Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové ražniči s tofu

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby marinování

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 495 kJ /
1 074 kcal
Bílkoviny79,46 g
Tuky43,54 g
Vláknina33,26 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy79,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tofu narežeme na hranolčeky, ktoré sa dajú napichovať. Posypeme mletým čiernym korením, mletou paprikou, rascou, majoránkou, polejeme sójovou omáčkou a premiešame. Uložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny. Občas premiešame. Krok 2: Očistené zemiaky narežeme na 0,5 cm hrubé kolieska, osolíme, pridáme mletú rascu a 2 lyžice oleja a premiešame. Necháme stáť 30 minút. Krok 3: Zelerové stopky, paradajky narežeme na kúsky, cibuľu na kolieska. Potom napichujeme striedavo všetky suroviny na ihly alebo špajle, do vyčerpania zásob. Krok 4: Všetky ihly uložíme na olejom vytretý alobal vedľa seba ( spolu, nie každý zvlášť ) a dobre zabalené preložíme na pekáč. Pečieme na 180 °C 30 minút. Potom otvoríme a zapečieme ešte 5 minút. Krok 5: Podávame teplé so zeleninovým šalátom.

Zveřejněno 6. 2. 2014

Poznámka autorky tejaja

Inšpirovala som sa v knihe "Nový tofu receptár".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6WR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m6WR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

1974andrea: :-D:-D:-D:yes:

tejaja:Tak na to, že to nebylo maso, to bylo dobré :-D

1974andrea: Ďakujem Andrejka za fotky:-);-) Dúfam, že chutilo :-D

tejaja:Tak na ně konečně došlo Terezko, mám tam trochu jinou zeleninu ( cukety, pórek a i žampiony) a tofu je uzené, ale snad nevadí. Přidávám fotky;-)

Ďakujem ;-):-)

Ukládám, udělám :yes::-)):-D:yes:

Zrovna jsem si koupila, prvně v životě:-8:-D, uzené tofu. Tak možná zkusím něco takového jednoduchého;-)

tak tohle vypada luxusne. urco brzy spacham...mnam :D Bodik je jasny, protoze si dokazu zive predstavit, jak uzasne to musi chutnat ;-)

spagetka: áno, řapíkatý;-)

Stopkatý celer je řapíkatý, že jo, jen se ujišťuju. jinak to by nám tohle ražniči fakt chutnalo, zařadím ;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
vegetarianske raznici, recepty z tofu, recepty z tofu se zeleninou, ražniči, bezmase raznici, tofu recepty, tofu recept, vegeterianske raznici, recept na tofu, raznici s cuketou a tofu, zeleninové tofu recepty, ražniči pro pro vegetariány, raznici recepty, recepty s tofu, co ze zeleninového tofu?, tofu ražniči veg., tofu s zeleninou, recept z tofu, recept na vegetarianské ražničí, cibulove raznici

Suroviny:
tofu bílé, celer řapíkatý, rajče, cibule, brambory, pepř černý, paprika sušená sladká, olej olivový, sůl, majoránka, omáčka sojová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu