Kofila řezy
Pokud mezi vaše oblíbené sladkosti patří tyčinky Kofila, pak musíte vyzkoušet tyto řezy, s lahodným krémem a šlehačkou na povrchu. Jsou sice náročnější na přípravu, ale jejich dokonalá chuť za to stojí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 069 kJ / 4 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,99 g |
Tuky | 150,65 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 2,85 g |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 3,27 g |
Sacharidy | 584,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Z vajíček na korpus oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s polovinou cukru z odměřeného množství.
Krok 3: Poté 4 minuty šleháme žloutky se zbylým cukrem. Ke žloutkům přidáme olej a pomalých částech postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
Krok 4: Nakonec přidáme bílky. Opatrně promícháme a poté nalijeme na plech.
Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme nejprve na 180 °C 10 minut. Poté teplotu stáhneme na 150 °C a dopékáme 20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 6: Nalámané tyčinky Kofila, vejce a cukr šleháme nad parou 20 minut.
Krok 7: Po vychladnutí vyšleháme s máslem.
Krok 8: Vychlazený korpus pokapeme rumem, poklademe rozříznutými banány a navrch rozetřeme krém.
Krok 9: Šlehačku vyšleháme s cukrem a ztužovačem. Navrstvíme na povrch řezů (část necháme na dozdobení).
Krok 10: Můžeme ozdobit cukrářskou kartou. Povrch ozdobíme zbytkem šlehačky a dle představivosti.
Zveřejněno 14. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kofila řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oKrX
Moje poznámka
Kofila řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oKrX
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 minutami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 1 hodinou
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 5 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 13 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 53 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 1 hodinou
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 1 hodinou
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 2 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 2 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 2 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 4 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 4 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
kofila,
řezy s kofilou,
výborné řezy na plech,
soutěž kofila 2015,
kofila krém,
krem kofila,
kofila.cz,
kofila.cz soutěž,
kofila řez,
moučník s banánem a kofilou,
výborné sváteční řezy,
kofila.cz soutěž 2018,
krém s kofilou,
kofila recept,
kofila buchta,
kofila recepty,
domaci kofila,
kofila soutěž,
kofila soutěž 2018
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
olej,
banán,
rum,
tyčinky,
vejce,
cukr,
máslo,
šlehačka,
cukr vanilkový,
ztužovač šlehačky,
zdobení
Komentáře (29)
nemám! Hlodajú ma pochybnosti!
Ostatne, všetci zabúdame na jedno - pohyb. Neškodí tuk, neškodí maslo, pokiaľ tú energiu zo seba vydám pohybom.
Ale já si upeču, aspoň poloviční,naschvál!
Moc se mi líbí!