Trojboj z lorny

Suroviny

1 kg krkovičky
1 kg vepřový bůček (libovější špice i s kůží)
300 g uzeného bůčku
4-5 cibulí
sůl
koření Čarodějka (Rojík)

Postup přípravy receptu

  1. Dno lorny jen zcela nepatrně vymázneme kouskem tuku (sádlo, olej), aby se maso nepřichytlo, než pustí šťávu.

  2. Krkovičku i bůček s kůží nakrájíme na větší kousky, uzený bůček na špalíčky a cibuli na půlměsíčky. Posypeme Čarodějkou, osolíme, promícháme a uložíme do lorny.

  3. Lehce podlijeme vodou a přiklopené grilujeme na ohni.
    Hotové je měkounké, velice voňavé kouřem i použitým kořením.

Poznámka od kuchařky

Čekali jsme kamarády, tak jsme nachystali na oheň.

Fotku mám až z druhého dne, kdy jsme dojídali studené s chlebem, přímo z lorny.

Komentáře k receptu Trojboj z lorny

Předchozí 1 2

Tématické fráze: lorna recepty maso v lorně na ohni lorna recept nerezová lorna na oheň maso v lorně nerezová lorna recepty z lorny maso z lorny recept na lornu lorna na maso nerezové lorny nerezová lorna na maso maso na lorně recepty na lornu lorna příprava lorny recepty do lorny příprava masa do lorny co je lorna maso v lodne