Suroviny
Porce: 6 slimakov
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 834 kJ / 2 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,27 g |
Tuky | 118,38 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 414 mg |
Sodík | 131 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 331,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Teplu vodu, olej, cukor a drozdie vymiesame a nechame postat 10 minut. Do preosiatej muky vlejeme kvasok, dame stipku soli, roztopene maslo a vajce. Vymiesime hladke cesto, ktore prikryjeme foliou a dame na teple miesto kysnut na cca 45 minut.
Krok 2: Cesto po vykysnuti rozvalkame na tenko a jeho povrch bohato potrieme roztopenym maslom. Povrch cesta bohato posypeme mletou skoricou a cukrom. Posypeme nahrubo struhanym jablkom a nahrubo podrvenym opecenymi orechami. Ja som jablka este posypala raz skoricou.
Krok 3: Cesto zakrutime do rolady a nakrajame ho na rovnako velke slimaky. Tie moje boli siroke asi 5 cm. Vyssi pekac vytrieme bohato olejom a v tom oleji vyvalame zo vsetkych stran slimaky a postavime ich kolmo. Nechame okolo nich trochu priestoru.
Krok 4: Pekac zakryjeme foliou a nechame este kysnut 30 minut. Vlozime do vyhriatej rury a pecieme na 180°C cca 25 minut (podla mojej rury).
Krok 5: Kym sa slimaky pecu, urobime si polevu z mlieka, roztopeneho masla a praskoveho cukru a ovoniame vanilkovou esenciou. Touto polevou polejeme este horuce slimaky, pomedzi slimaky a nevadi ked z nej natecie aj do vnutra peciva.
Krok 6: Slimaky su makke ako dusa, pred podavanim ich rozrezem kolmo. Jednak sa to lepsie tak je a jednak mame istotu, ze sa nam vsetky chute dostanu na jazyk rovnomerne.
Zveřejněno 15. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté růže s jablky a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nXqW
Moje poznámka
Kynuté růže s jablky a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nXqW
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 10 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 10 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 10 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 10 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 11 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 11 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 12 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 13 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 13 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 13 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 13 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 13 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 14 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 15 hodinami
Tématické fráze:
recepty ládi hrušky ruže,
růže z jablek,
růže ládi hrušky,
jablkové růže,
růže z jablka,
kynuta dobrota s jablky,
pečene ruže z jablek,
kynuté růže,
jablková růže,
recepty hruška ruze,
růže podle ladi hrušky,
kynuté těsto z jablkami,
růže od ládi hrušky,
tncz nova recepty ladi hrušky jabkove ruze,
recepty ládi hrušky jablkove ruze,
hruška recepty růže,
lada hruška růže,
recepty ládi hrušky-ruže,
kynutá růže,
lada hruska kynute sneci
Suroviny:
droždí sušené,
voda,
cukr,
olej,
mouka,
kvásek,
vejce,
máslo,
cukr hnědý,
skořice,
jablko,
ořechy,
olej,
máslo,
mléko,
cukr moučkový,
esence vanilková
Komentáře (32)
Recept je skvělý, je to výborné a o to jde
To je jedna vec.
Druha vec je ta, ze ked sa , minimalne , nazvy receptov prekladaju do cestiny, je len nadobro receptu. Je samozrejme, ze na ceskych strankach nikto nebude hladat recepty v slovencine. Je iste, ze kazdy slovensky recept by bol pre nahodne vyhladavanie uplne strateny.
Zato, ze moderatorky si davaju pracu s prekladanim ...im patri podakovanie.
Wocogo?
O princip
casino:
Neviem sa vynačudovať, ako môže niekto mrhať časom na také "hovädiny"
Len si začínam myslieť, že poniektorí v Čechách už zámerne "nerozumejú" po slovensky
Stále sa tu stretávam s tým, že slovenské vkladateľky receptov niektoré suroviny automaticky
uvádzajú aj po česky, ale naopak som to ešte nezaregistrovala
Ja keď niečomu nerozumiem, tak sa slušne opýtam a poprosím o vysvetlenie.
Vôbec nechápem toto rýpanie, veď tú prácu s varením, fotením, vkladaním a hladaním tu robia všetci dobrovoľne a nemajú z toho, okrem dobrého pocitu, ani len Ň. A miesto poďakovania a pochválenia stále len kritika a podpychovanie.
Že vás to, ľudkovia. ešte neprestalo baviť
S jablky nebo jablkami
No jo, no, ale Stašena: má má recht...
"Kynuté růže s jablkami a ořechy" to je psáno československy a moderátorky si evidentně přispaly...