Suroviny
Porce: 4 kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 490 kJ / 2 507 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,50 g |
Tuky | 48,46 g |
Vláknina | 36,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 436,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené, 45 minut kynout.
Krok 2: Přidáme zbytek surovin (mimo bazalku) a opět bez předehřevu necháme umíchat těsto. Chvilku před koncem mísení vsypeme i bazalku.
Krok 3: Těsto je volnější, je lépe nechat ho vykynout v míse.
Krok 4: Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 4 dílky, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout. Poté ji rozválíme do bagety, uložíme do bagetového plechu a necháme nakynout.
Krok 5: Potřeme vodou s trochou solamylu, posypeme semínky a dáme upéct do rozehřáté trouby (200°C, asi 20 minut).
Zveřejněno 15. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Baguette italiano" (bagety)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgvB
Moje poznámka
"Baguette italiano" (bagety)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgvB
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 51 minutami
Špenátová polévka
brtna před 2 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 3 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 4 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 4 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
bagety recept,
bageta z kvásku,
mražené bagety,
top recepty bagety,
recept na bagety,
recept na bagetu,
jak se dělají bagety,
nadýchaná bageta,
bagety z kvásku,
kvaskove bagety,
co dát do bagety,
bageta recept,
nadychane bagety,
bageta,
bagety,
bagety z žitného kvásku,
slaďenka,
sladovit,
recepty na bagety,
chlebové bagety
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
voda,
česnek,
olej olivový,
protlak rajčatový,
bazalka čerstvá,
mouka polohrubá,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (34)
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Ahojky Caty. Nějak mi Tvá odpověď utekla a šla jsem péci ten chleba bez omládku, prostě sušené droždí. Ale povedl se, chuťově výborný, ale peldám si směsi muk sama. Nakoupila jsem si všelijaké klíčky a otruby, vločky a semínka, míchám oleje a prostě jsem jako ten matla z pohádky s Werichem, co vařil ten elixír života
A kdyby něco, klidně se ptej
A co se týká zkoušení nových receptů - vždyť nemusíš péct pečivo z celé dávky, jak je psáno v receptu....zmenši si ji o 1/4, 1/3 nebo i 1/2, tak, jak ti vyhovuje
No já právě nemám velkou rodinu. Mám sice dva syny, ale jsou to zatvrzelí "mládenci", takže nemám ani vnoučata a moji synové zrovna po chlebu nic moc netouží. A i já žiji sama. Mám ovšem přátele a tak budou obdarováni oni. Ale zase nebudu jezdit po městě, s chlebem v koši