Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí osúch (s medvědím česnekem)

Z kynutého těsta připravíme tradiční osúch, který rozválíme na plech, potřeme smetanou s medvědím česnekem a upečeme dozlatova. Výsledkem je nadýchané a voňavé pečivo ideální jako lehká večeře nebo pohoštění.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 2 plechy

plechy o velikosti cca 40 × 30 cm

2plechy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 340 kJ /
4 622 kcal
Bílkoviny121,83 g
Tuky164,52 g
Vláknina42,51 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 340 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy642,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z časti vlažnej vody (cca 200 ml) pripravíme kvások. Pridáme cukor, trochu múky a rozdrobíme droždie. Premiešame a necháme v teple vzísť. Krok 2: Do misy nasypeme obe múky, pridáme soľ, olej a kvások. Postupne prilievame zvyšnú vlažnú vodu a vypracujeme hladké, pružné cesto. Krok 3: Cesto prikryjeme a necháme v teple kysnúť, kým zdvojnásobí objem. Krok 4: Medzitým pripravíme smotanovú zmes. Zakysanú smotanu zmiešame so soľou, korením a nasekaným medvedím cesnakom. Krok 5: Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Krok 6: Každú časť rozvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme na plech vystlaný pečicím papierom. Necháme ešte asi 30 minút podkysnúť. Krok 7: Troubu predhrejeme na 200 °C. Krok 8: Povrch potrieme pripravenou smotanovou zmesou. Krok 9: Pečieme v rúre asi 10 minút, potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme ďalších asi 10 minút dozlatista.

TIP: Jak se jí medvědí česnek

Zveřejněno 16. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zEw

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zEw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pěkný jarní recept:-D, nějaká zásoba je, určitě vyzkouším:-p+:yes:

hosta:;-)dík.

Ten rok ale utekl - už zas máme medvědí období:-)). Osúch jsem už podle tebe dělala a je moc dobrý:yes:

vladi:ďakujem ti, opravila som to - poplietli sa mi stupne a minúty trochu...

Moc pěkné:-p, já tedy budu muset medvěda nastavit kopřivami, tolik ho bohužel nemám :-(

magdalenka:tak tuhle "slanou" dobrotu vyzkouším - děkuji za inspiraci- jen si prosím Magdalenko oprav v textu to o tom pečení nejdřív pečeme na 200 st. asi 10 min. a potom ještě NE 180 min. - nic ve zlém!!! chybička se Ti vloudila.:yes:;-);-)

Recept se mi moc líbí:yes::yes: Hodně jsem si poslední dobou oblíbila zeleninu v jakéholi podobě a v této úpravě vypadá medvědí česnek velmi zajímavě a dobře.:yes::yes:+2

Jitkas:;-) sezóna je krátka...mrazený ani sušený akosi neuznávam.

magdalenka: "Zbadala" a vzdy ocenila! Vidim tez, ze latifundie davaji fantastickou urodu, tise zavidim, ale opravdu uprimne preji.

Jitka, ďakujem ti:-K. Asi si zbadala, že ja nemám rada preplácané recepty, všetko mám rada jednoduché, menej je často viac.

Tak to je velika krasa, napln uzasna a vse neuveritelne lehke a nepreplacane, proste nadhera!

Tématické fráze:
medvědí česnek recepty, medvědí česnek, recepty s medvědim cesnekem, osúch recept, tncz nova levné recepty ládi hrušky, recepty z medvědiho medvědího česneku, pasta s medvědího medvědího česneku, uprava z medvědího česneku, recept na medvědí česnek, osuchycesnekove, cesnekovy osuch recepty, langoše s medvědím česnekem, pečení s medvědím česnekem, celozrnné těstoviny s medvědí česnekem, vepřové s medvědím česnekem, medvědí česnek úprava

Suroviny:
mouka hladká, mouka celozrnná žitná, sůl, cukr krystal, droždí čerstvé, olej, voda, smetana zakysaná, česnek mědvědí, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]