Vepřové plátky se staročeskou rýží
Jedno z nejdokonalejších jídel domácí kuchyně, u kterého si řeknete ,,a přitom taková blbost". V jednoduchosti je zkrátka síla, a to věděly už naše babičky. Pár základních surovin, poctivá příprava a výborný oběd máte na stole.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 312 kJ / 1 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,84 g |
Tuky | 87,94 g |
Vláknina | 10,55 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,23 g |
Sacharidy | 212,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z každé strany potřeme hořčicí.
Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, na troše oleje mírně osmažíme. Poté přidáme plátky masa a prudce je opečeme z obou stran, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
Krok 3: Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zaprášíme troškou hladké mouky a provaříme.
Krok 4: Dále připravíme rýži. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět, přidáme připravenou cibuli, na to hrnek rýže a mírně restujeme. Pak přidáme 2 hrnky vody, majoránku, sůl a dáme do trouby vyhřáté na 220 °C. Teplotu upravíme podle zkušeností s vlastní troubou.
Krok 5: Během pečení ji promícháme, aby se majoránka dostala do celé rýže. Pečeme přibližně 20-30 minut.
Zveřejněno 15. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové plátky se staročeskou rýží
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZJo
Moje poznámka
Vepřové plátky se staročeskou rýží
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZJo
Nejnovější recepty
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 3 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 3 hodinami
Grilované zeleninové placičky
Přidáno před 4 hodinami
Řepné palačinky s tvarohovým krémem a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Dort zlatá cihla
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 59 minutami
Džem z červeného rybízu
douver před 2 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 2 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 3 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 4 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 4 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 4 hodinami
Zapečené brambory s patizonem
Kohykovci před 5 hodinami
Výborný banana bread
formankovaadel před 8 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřové s rýží,
vepřová pečeně s rýží,
vepřový plátek s rýží,
vepřové plátky,
vepřová krkovice s rýží,
přírodní vepřový plátek s rýží,
vepřové maso s rýží,
krkovice s rýží,
vepřové plátky recept,
přírodní plátek s rýží,
recepty s rýží,
vepřové nudličky s rýží,
vepřová panenka s rýží,
vepřová pečeně plátky recepty,
vepřová krkovička s rýží,
platky s ryzi,
vepřová pečeně plátky,
přírodní vepřový plátek,
platek s ryzi,
vepřové rýže
Suroviny:
maso vepřové,
sůl,
pepř,
hořčice,
cibule,
olej,
mouka hladká,
rýže,
voda,
sůl,
majoránka,
slanina anglická,
cibule,
olej
Komentáře (50)
Uděluju bodika
http://www.toprecepty.cz/recept/6208-ryze-dusena-v..., ale je fakt, že vody dávám více, než rýže. Každopádně si příště zadej rýži a uvidíš, kolik jich je tady