Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 557 kJ / 2 523 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 197,17 g | 
| Tuky | 188,50 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 615 mg | 
| Sodík | 1,50 g | 
| Sůl | 3,75 g | 
| Sacharidy | 9,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kohouta bez kůže naporcujeme na 6 kusů. Porce vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme přijít pomalu k varu. Jakmile se nám začne srážet na povrchu bílkovina ve formě pěny, tak ji odstraníme.
	Krok 2: Přidáme 1 menší cibuli, 1 menší mrkev, 1 menší petržel a klínek z bulvy celeru a osolíme. Dále přidáme 5 kuliček pepře a nového koření a 3 bobkové listy. Necháme zlehka vařit - probublávat dokud není maso krásně měkké (cca 2 hodiny).
	Krok 3: Po uvaření opatrně vyjmeme uvařené maso a udržujeme teplé.
	Krok 4: Silný vývar scedíme a vlijeme do něj 1 balení sladké smetany (250 ml).
	Krok 5: Na zahuštění použijeme směs mouky a másla, které společně při pokojové teplotě smícháme a následně vložíme do omáčky. Metličkou jíšku promícháme a následně omáčku důsledně mícháme cca 15 minut, neboť má tendenci se připalovat. Chuť omáčky je velmi silná a díky smetaně jemná.  
Jako přílohu podáváme zásadně napařené houskové knedle.
Jako přílohu podáváme zásadně napařené houskové knedle.
Zveřejněno 25. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kohout se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1kk
Moje poznámka
					
				
Kohout se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1kk
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kohout recepty, 
						
						
							kohout recept, 
						
						
							recept na kohouta, 
						
						
							recepty z kohouta, 
						
						
							recepty kohout, 
						
						
							recepty na kohouta, 
						
						
							mladý kohout recept, 
						
						
							recept kohout, 
						
						
							příprava kohouta, 
						
						
							recept na mladého kohouta, 
						
						
							jak uvařit kohouta, 
						
						
							co uvařit z kohouta, 
						
						
							recept z kohouta, 
						
						
							nadívaný kohout, 
						
						
							jak udělat kohouta, 
						
						
							kohout po francouzsku, 
						
						
							kohout na paprice, 
						
						
							recepty - kohout, 
						
						
							mlady kohout recepty, 
						
						
							kohout  recept
						
					
						Suroviny:
						
							kohout, 
						
						
							kohout, 
						
						
							smetana sladká, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							celer, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (9)
Ale receptík se mi líbí, to joooo