Aspik
Aspikové lahůdky zažívaly největší popularitu zejména v předešlých letech. Do oblíbeného rosolu můžete přidat suroviny podle své chuti, od šunky, přes vajíčka až po zeleninu. Díky konzistenci drží všechny suroviny pěkně pohromadě.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 428 kJ / 102 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 0,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,01 g |
| Sůl | 15,00 g |
| Sacharidy | 23,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin svaříme nálev a necháme ho odstát, než nachystáme suroviny do aspiku.
Krok 2: Šunku naplníme salátem a smotáme do ruliček.
Krok 3: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky nakrájíme na kolečka, papriku na kousky.
Krok 4: Na dno formy dáme vajíčka, proložíme okurkami a paprikou. Na to naskládáme ruličky šunky a pak zase vajíčka, okurky a zase ruličky šunky. Vajíčka a okurky s paprikou skládáme i do boků formy.
Krok 5: Z nálevu vytáhneme všechny ingredience. Do čistého nálevu zamícháme 2 sáčky želatiny a přihřejeme ji. Záleží na tom, jakou želatinu použijeme, postup je napsaný na sáčku.
Krok 6: Nálev se želatinou opatrně nalijeme přes lžíci do formy a dáme do druhého dne ztuhnout do lednice.
Zveřejněno 2. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0xK
Moje poznámka
Aspik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0xK
Nejnovější recepty
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 21 minutami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 11 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 12 hodinami
Mandlovo-čokoládová kolečka
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
jtrecepty před 9 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 11 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 13 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 14 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 15 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 16 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 17 hodinami
Tématické fráze:
aspik,
aspik recept,
výroba aspiků,
recept na aspik,
domácí aspik,
aspiky recepty,
aspiky,
jak se dělá aspik,
recept aspik,
studená kuchyně recepty,
nálev na aspik,
želatina na aspik,
jak udelat aspik,
aspikový hřbet recept,
aspik recepty,
masový aspik,
příprava aspiku,
aspikový hřbet se salátem recept,
recepty aspik,
recepty z aspiku
Suroviny:
voda,
ocet,
sůl,
cukr krupice,
cibule,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
želatina,
šunka,
salát pařížský,
vejce,
okurky sterilované,
paprika čerstvá červená
Komentáře (40)
Stačí formu krátce nahřát v teplé (horké) vodě
www.vmd-drogerie.cz/natura-zelatina-kuchynska-cira-20-g-v-prasku/?gclid=CJK5oejE388CFRG6Gwod9ZsNow
www.natura.cz/page/cz/produkty/koncovy-zakaznik-ndash-maloobchod/zelatiny-konzervacni-pripravky/zelatina-na-vajecnou-a-salamovou-tlacenku-20-g.php
Jakou pouzívate vy? popripade mi poslete i odkaz na zelatinu. Predem dekuji
Tak dnes jsem si nakonec koupil : www.labeta.cz/zelatina-cira-36
abych ji vyzkousel neboť budu na konci řijna delat ruzne druhy aspiku na oslavu. Delal jsem to podle vaseho receptu a chutove je vynikajici a i čisty aspik ztuhnul tak uvidime co i to udela i aspikem se zeleninou a polentou. Zatim mi to mam v lednici ale vypada ze to tuhne. Snad to jeste nejak vyklopim
irka.v:
Tak jsem vyzkoušela Váš recept, ovšem byla jsem zklamaná, že po naskládání ingrediencí mi po zalití aspikem tak nějak všechno pracně poskádané vyplavalo na povrch....je na to nějaká vychytávka?