Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 883 kJ / 1 167 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,35 g |
Tuky | 60,23 g |
Vláknina | 64,00 g |
Cholesterol | 208 mg |
Sodík | 868 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 60,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole si přes noc namočíme.
Krok 2: Druhý den je uvaříme doměkka a scedíme. Měli by být měkké, ale udržet si tvar a nerozpadat se na kaši.
Krok 3: V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme šalvěj, přidáme kolečka pórku a necháme zvadnout.
Krok 4: Přihodíme kostičky nebo proužky šunky a opékáme 3-4min. Zalijeme vývarem, přikryjeme a necháme zredukovat cca 10min.
Krok 5: Pomalu vmícháme máslo a fazole. Opepříme, sůl není nutná, pokud máte slaný vývar.
Krok 6: Odstavíme a promícháme s uvařenými těstovinami.
Krok 7: Můžeme nechat pár minut odpočinout pod pokličkou, těstoviny nasají šťávu a chutě se krásně propojí.
Zveřejněno 19. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paglia e fieno s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EW8
Moje poznámka
Paglia e fieno s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EW8
Nejnovější recepty
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Bezlepkové karamelizované jablečné muffiny s ořechy
Přidáno před 7 hodinami
Tortillové košíky
Přidáno před 7 hodinami
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 10 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno 6. 5. 2025 19:32
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Anglické palačinky
Layoo před 51 minutami
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 6 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 6 hodinami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 7 hodinami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 7 hodinami
Hovězí na česneku
Modraska před 8 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 11 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 11 hodinami
Tématické fráze:
tagliatelle paglia,
fiveno,
tagliatelle a fazole,
recepty těstoviny paglia
Suroviny:
fazole černé,
olej,
máslo,
šalvěj,
pórek,
šunka drůbeží,
vývar,
těstoviny paglia e fieno
Komentáře (8)
Tagliatelle = rezance (tagliare = rezat, dokonce jisty prof. Jakub Hron (1840-1921) je pojmenoval riznice (hacek na "r" a carka na 1. "i")
Paglia = slama
Fieno = seno
Jen dodam, ze vsude je to "Paglia e fieno", nikde se nepreklada a nepise ani slovo tagliatelle. Max. na jidelnim listku vam v zavorce vysvetli oc jde, tedy o vajecne rezance dvou barev. Ono i slovo "nudle" neni zrovna moc "ceske".
Jinak moc hezky recept a krasne foto, jako ze zurnalu, Italove by urcite pridali syr, ale to je o osobni chuti.