Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 996 kJ / 1 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,28 g |
Tuky | 36,37 g |
Vláknina | 23,60 g |
Cholesterol | 405 mg |
Sodík | 7,55 g |
Sůl | 18,36 g |
Sacharidy | 199,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na troške oleje opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme lyžicu papriky, na kocky nakrájané mäso, okoreníme, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Vodou podlejeme tak, aby nám zostalo viac šťavy.
Krok 2: Ryžu podusíme asi na 50%.
Krok 3: Do vymazaného pekáča vrstvíme: kyslá kapusta (asi 2 cm), polovica ryže, polovica mäsa so šťavou, kyslá kapusta, polovica klobásy nakrájanej na kolieska, druhá polovica ryže, druhá polovica mäsa so zvyšnou šťavou, kyslá kapusta, druhá polovica klobásy, kyslá kapusta. Kapustu príliš nevymačkáme a šťavu z mäsa vylejeme všetku.
Krok 4: Prikryjeme a v rúre zapekáme asi 40 minút, kým ryža nezmäkne úplne (preto je tam potrebná šťava z mäsa).
Krok 5: Potom zalejeme kyslou smotanou a dopečieme odkryté.
Zveřejněno 10. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koložvárské zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kJJ
Moje poznámka
Koložvárské zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kJJ
Nejnovější recepty
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno před 20 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 10 minutami
Pečený bůček
BublinaF před 10 minutami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 42 minutami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
faluska před 1 hodinou
Jednoduchá roláda
Fikina před 1 hodinou
Obalovaný chléb ve vejci
bobnak před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Robo9 před 3 hodinami
Výborné lasagne
Nela20 před 3 hodinami
Rizoto z vepřové konzervy
BubakJura před 4 hodinami
Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou
essinKa před 4 hodinami
Tématické fráze:
kolozvarska kapusta,
koložvárské zelí,
kolozvarska kapusta recept,
kolosvarska kapusta,
koložvarská,
koložvárské zelí recept,
recepty ze zelí,
kolovařské zelí,
kapustové zelí,
kološvarská,
kolozvarska zeli,
recept koložvárska kapusta,
recepty koložvarské zelí,
maso na kyslo,
kysla kapusta,
recept koložvárská,
kološvárské zelí,
koložvarská kapusta video,
kapustové zelí recept,
kolozvarska kapusta.sk
Suroviny:
plecko vepřové,
klobása pikantní,
cibule,
zelí kysané,
rýže,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
olej,
smetana zakysaná
Komentáře (15)
Inšpirovala som sa aj týmto: chutnavareska.sk/recipe/najlepsia-kolozvarska-kapusta/
"Proti gustu, proste žiaden dišputát."
Trocha viac smotany na varenie a niekedy aj vajíčko so štipľavou paprikou vôbec nezaškodí. Chutné a zdravé na bacili.
Lepšie sa potom jedlo trávy.
Dobrú chuť.
Děvčata, děkuji
V plánu tento pátek, dám vědět výsledek. A pokud se podaří vložim i jako recept.l