Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 141 kJ / 2 424 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 229,75 g |
| Tuky | 140,12 g |
| Vláknina | 15,30 g |
| Cholesterol | 662 mg |
| Sodík | 5,36 g |
| Sůl | 13,45 g |
| Sacharidy | 53,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí hřbety vykostíme, naklepeme a zlehka poprášíme solí a pepeřem.
Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků.
Závitky zajistíme jehlou, nebo párátky. Krok 2: Zadní nohy můžeme také vykostit, předním nožkám usekneme poslední články, kde toho masa moc není a všechny kosti použijeme na vývar. Krok 3: Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme prudce zatáhnout všechno maso, přidáme lečo, podlijeme 100ml horké vody a pod tlakem dusíme 20minut doměkka. Hrnec ochladíme a otevřeme. Krok 4: Měkké maso odložíme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.
Uvedeme k varu, přidáme záklechtku a slabým varem provařujeme za občasného promíchávání 15minut. Krok 5: Do hotové omáčky dáme prohřát maso a podáváme například s knedlíkem. Hodí se také rýže, nebo těstoviny.
Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků.
Závitky zajistíme jehlou, nebo párátky. Krok 2: Zadní nohy můžeme také vykostit, předním nožkám usekneme poslední články, kde toho masa moc není a všechny kosti použijeme na vývar. Krok 3: Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme prudce zatáhnout všechno maso, přidáme lečo, podlijeme 100ml horké vody a pod tlakem dusíme 20minut doměkka. Hrnec ochladíme a otevřeme. Krok 4: Měkké maso odložíme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.
Uvedeme k varu, přidáme záklechtku a slabým varem provařujeme za občasného promíchávání 15minut. Krok 5: Do hotové omáčky dáme prohřát maso a podáváme například s knedlíkem. Hodí se také rýže, nebo těstoviny.
Zveřejněno 25. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na zelenině v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV2G
Moje poznámka
Králík na zelenině v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV2G
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 8 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Tématické fráze:
králík na smetaně v papináku,
králík nemůže na zadní nohy,
kralik se zeleninou v papiňáku,
kralici stehna v papinaku,
domácí králík na zelenině,
králík recepty,
kralik na zelenine,
vaření králíka v papinaku,
zelenina v papináku,
kralik na zelenine v tlakovem hrnci,
králík na smetaně z papiňáku,
králíkvpapináku,
králík na česneku v papiňáku,
kralik na omacku,
testoviny a kralik,
babiččiny recepty králík na zelenině,
zelenina z v papiňáku,
králičí stehna na hořčici v papiňáku,
recepty z papináku,
vaření-kralík na zelenině
Suroviny:
maso králičí,
lečo,
hořčice,
hořčice plnotučná,
slanina gazdovská,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
smetana na vaření
Komentáře (3)
Ten králík mě tak vytočil