Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony
Takto pečená krkovička, to je voňavá kombinace, která zaručeně uspokojí i ty největší gurmány. Šťavnaté maso se propojuje s pikantností klobásy, jemností žampionů a kyselým základem zelí, zatímco slanina přidává dokonalou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
individuálně - množství surovin neuvádím, záleží na množství stolujících.
1dávka
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Každý plátek naklepeme, osolíme a opepříme. Zapneme troubu a předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Připravený pekáček vyložíme kysaným zelím, přidáme pokrájené žampiony, na kolečka nakrájenou klobásu a plátky krkovičky.
Krok 3: Na krkovičku položíme na plátky nakrájenou slaninu.
Krok 4: Podlijeme trochou vody, pekáček překryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Asi po 15 minutách zmírníme na 160 °C.
Krok 5: Několik minut před koncem pečení alobal odstraníme a pečeme pro barvu. Krkovičku podáváme s bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 29. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B78k
Moje poznámka
Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B78k
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 12 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 20 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 6 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 7 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 7 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 7 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 8 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 9 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 9 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 10 hodinami
Tématické fráze:
pecena krkovice se zampiony,
krkovička pečená na kysaném zelí,
kuře na zelí se žampiony a slaninou,
krkovicka na zeli,
pečená krkovice na žampionech,
vepřová krkovice pečená na zelí,
pečená krkovice,
doba pečení krkovice,
vepřová krkovička s kuřecími stehny,
pečeme krkovici,
krkovice se žampiony,
pečená krkovice se zelím,
jak dlouho se peče krkovice,
jak dlouho se pece krkovicka,
pečeme krkovičku,
pečená krkovice na kysaném zelí,
pečeme krkovičku,
pečená krkovice na zelí,
krkovice na zelí,
pomalu pečená krkovice bez vody
Suroviny:
krkovice vepřová,
slanina,
klobása pikantní,
zelí kysané,
žampióny,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (28)
Jakýs takýs čas je uveden v záhlaví rcp
Koukám, že teplotu se vám z autorky nepodařilo vydolovat...
Bych pekáč dal do rozpálené trouby a po chvíli snížil na 200°C, tady není co zkazit.
No, i 180, 170, 160, 150 grádů bude stačit...
Takže postup je popsaný velmi jednoduše s tím, že se předpokládá, že ostatní budou rovněž takoví kuchaři jako paní Jana Remková... Ale, bohužel, nejsou. Přeji krásný den.
Díky Jani za recept