Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 903 kJ / 2 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,14 g |
Tuky | 88,60 g |
Vláknina | 12,49 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 295 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 226,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné vinné listy II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E710
Moje poznámka
Plněné vinné listy II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E710
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 4 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 15 minutami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 34 minutami
Rajská omáčka
Jirka6363 před 47 minutami
Drobenka na koláč
david.kroupa před 1 hodinou
Broskvové čatní
RadkaR před 3 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 3 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 4 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 5 hodinami
Tématické fráze:
plněné vinne listy,
vinné listy,
plněný vinný list,
řez vinné révy pro začátečníky,
vinny list,
vinný list plněný recept,
závitky z vinných listu,
vinné listy v kuchyni,
mleté maso ve vinném listu,
vinné listy recept,
plněné hroznové listy,
recept na džem z vinné révy,
vinný list recepty,
vinny list recept,
maso ve vinném listu,
recept vinne listy,
list vinné révy,
závitky ve vinném listu,
plněné vinné listy recept,
recept na vinné listy
Suroviny:
maso mleté,
rýže,
cibule,
olej,
česnek,
sůl,
nať petrželová,
pepř černý,
krém feferonkový,
listy vinné,
šťáva rajčatová,
vývar,
sůl,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
skořice,
krém feferonkový
Komentáře (25)
Posilam bodik!
Prapuvodni je dolma e sarma, tedy zavitky z vinnych listu. Kde nebyly k mani (treba protoze v zime reva chybela), byly nahrazovany treba zelnymi, kapustovymi atd. listy. Proste to, co bylo zrovna po ruce. Vzdy se ony "nahrazky" povari v okyselene vode prave proto, aby dostaly onu zvlastni a jemne nakyslou chut vinnych listu. Tedy krome listu kysaneho zeli, ty to nepotrebuji.
Robila som prvýkrát a sama som bola prekvapená, aké je to výborné. Nemám vo zvyku si chváliť recepty, ale teraz musím...
Tvoje listy jsou krásné - jeden jako druhý