Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruská zmrzlina

Krémová, hebká a neodolatelně jemná smetanová zmrzlina s oplatkou, to je klasika která nikdy neomrzí. Bohatá smetanová chuť se dokonale snoubí s křupavou oplatkou, vytvářející chuť s nádechem nostalgie.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby mražení

30 min (30 min příprava, bez doby mražení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 189 kJ /
762 kcal
Bílkoviny20,94 g
Tuky19,07 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy126,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Krok 2: Z bílků a 2,5 lžícemi cukru ušleháme tuhý sníh. Krok 3: Šlehačku ušleháme. Krok 4: Ušleháme žloutky s 2,5 lžící cukru a s vanilkovým cukrem. Krok 5: Vše opatrně smícháme dohromady. Namažeme na dortové oplatky. Přikryjeme a dáme zmrznout. Krok 6: Poté nakrájíme. Můžeme postříkat čokoládou.

TIP: Jak na domácí zmrzlinu

Zveřejněno 24. 2. 2010

Poznámka autorky Zdenka +++

Zmrzlina je dost sladká, cukr můžete ubrat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruská zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46Rn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruská zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46Rn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduchá a jistě osvěžující. 😊

Dělal jsem ze 2 šlehaček a 3 lžic cukru, à la Hruška :-p

Dnes to dělal Vl.Hruška, ale on měl 2 šlehačky a napřed to před přikrytím po určité době promíchal, pak dal teprve druhou oplatku...

chocolate: vyhraješ :-D:-D:-D

spagetka:Vsadim boty, ze to tu zitra nebo pozitri bude jako "novy" recept;-).

Tak toto dnes dělal Hruška na Nově

Maris:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes:

mnaaaaaaaaaam

recdept znám už hodně dlouho a jeden čas jsem dělala často, jen mě nikdy nenapadlo dát do oplatky. Je to:yes::-p+

Teda Zdenko, tak ta musi byt:yes:2:yes:

Tématické fráze:
recept na ruskou zmrzlinu, ruská zmrzlina podle hrušky, ruská kuchyně recepty, recept na zmrzlinu, ruská zmrzlina-recept, recept na domaci ruskou zmrzlinu, jak udelat ruskou zmrzlinu, recepty ruské kuchyně, ruska zmrzlina/recept, zmrzlina recept, recepty na ruskou zmrzlinu, ruska zmrzlina/recept, ruská kuchařka, ruskazmrzlina, hruška ruská zmrzlina, ruská kuchyně - recepty, oplatky na ruskou zmrzlinu, ruská zmzlina, ruská zmrzlina cena, recept na ruskou zmrzlina

Suroviny:
smetana ke šlehání, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, cukr moučkový, oplatky dortové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu