Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruská zmrzlina

Krémová, hebká a neodolatelně jemná smetanová zmrzlina s oplatkou, to je klasika která nikdy neomrzí. Bohatá smetanová chuť se dokonale snoubí s křupavou oplatkou, vytvářející chuť s nádechem nostalgie.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby mražení

30 min (30 min příprava, bez doby mražení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 189 kJ /
762 kcal
Bílkoviny20,94 g
Tuky19,07 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy126,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Krok 2: Z bílků a 2,5 lžícemi cukru ušleháme tuhý sníh. Krok 3: Šlehačku ušleháme. Krok 4: Ušleháme žloutky s 2,5 lžící cukru a s vanilkovým cukrem. Krok 5: Vše opatrně smícháme dohromady. Namažeme na dortové oplatky. Přikryjeme a dáme zmrznout. Krok 6: Poté nakrájíme. Můžeme postříkat čokoládou.

TIP: Jak na domácí zmrzlinu

Zveřejněno 24. 2. 2010

Poznámka autorky Zdenka +++

Zmrzlina je dost sladká, cukr můžete ubrat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruská zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46Rn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruská zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46Rn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduchá a jistě osvěžující. 😊

Dělal jsem ze 2 šlehaček a 3 lžic cukru, à la Hruška :-p

Dnes to dělal Vl.Hruška, ale on měl 2 šlehačky a napřed to před přikrytím po určité době promíchal, pak dal teprve druhou oplatku...

chocolate: vyhraješ :-D:-D:-D

spagetka:Vsadim boty, ze to tu zitra nebo pozitri bude jako "novy" recept;-).

Tak toto dnes dělal Hruška na Nově

Maris:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes:

mnaaaaaaaaaam

recdept znám už hodně dlouho a jeden čas jsem dělala často, jen mě nikdy nenapadlo dát do oplatky. Je to:yes::-p+

Teda Zdenko, tak ta musi byt:yes:2:yes:

Tématické fráze:
recept na ruskou zmrzlinu, ruská zmrzlina podle hrušky, ruská kuchyně recepty, recept na zmrzlinu, ruská zmrzlina-recept, recept na domaci ruskou zmrzlinu, jak udelat ruskou zmrzlinu, recepty ruské kuchyně, ruska zmrzlina/recept, zmrzlina recept, recepty na ruskou zmrzlinu, ruska zmrzlina/recept, ruská kuchařka, ruskazmrzlina, hruška ruská zmrzlina, ruská kuchyně - recepty, oplatky na ruskou zmrzlinu, ruská zmzlina, ruská zmrzlina cena, recept na ruskou zmrzlina

Suroviny:
smetana ke šlehání, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, cukr moučkový, oplatky dortové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu