Suroviny
Porce: Okruhla forma 24 cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 224 kJ / 1 010 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,80 g |
Tuky | 5,16 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 203,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: V 50 g teplé vody rozmícháme droždí a vylijeme k 90 g hladké mouky. Vypracujeme hladké těsto, hrudku cesta přikryjeme fólií a necháme kyne, dokud nezdvojnásobí objem. Trvalo to asi 40 minut.
Krok 2: Brambory očistíme a uvaříme ve slané vodě. Vody dáme tolik, abychom získali, těch 130 g. 70 g brambor rozmačkáme s pár lžícemi zachycené vody na kašu a vložíme ji ke kváskovému těstu a přidáme ještě 160 g hladké mouky.
Krok 3: Přilijeme polovinu bramborové vody a začneme vypracovávat těsto. Doporučuji přilévat vodu po částech a vypracovat řidší, ale kompaktní těsto. Těsto přikryjeme a dejte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí cca 1,5 hodiny.
Krok 4: Těsto pomyslně rozdělíme na tři rohy, první natáhneme co nejdál, tak aby se neprotrhl a zahneme jeho roh do středu. Takto zpracujeme všechny tři rohy. Postup zopakujeme na stranách, které netvořily rohy.
Krok 5: Rukama vytvarujeme bochník a převrátím jej tak, aby byly záhyby na spodku. Bochník přikryjeme čistou utěrkou a znovu necháme kynout nějakých 20 minut.
Krok 6: Připravíme si kulaté formy s průměrem 28 cm, ale lepší bude 24 cm. Formu vymažeme bohatě tukem, nebo máslem a vysypeme hrubou moukou. Bochník přendáme do formy a zlehka ho stlačíme a roztáhneme dlaněmi.
Krok 7: Cherry rajčata rozřízneme na polovinu, červenou cibuli nakrájíme na tenké proužky, očištěný česnek naplátkujeme na hrubo i jarní cibulky, i s kouskem zeleného a odřízneme čisté hlavicky.
Krok 8: Do focaccie vtlačíme rajčata, kolečka a hlavičky cibule, kousky česneku a bohatě posypeme jehličkami rozmarýnu. Všechno rukami vtlačíme do těsta a necháme znovu kynout 30 minut.
Krok 9: Dáme péct do vyhřáté trouby (180°C) dokud není povrch chlebového koláče zapečený do tmavě zlatavou (v mé plynové troubě to trvalo 45-50 minut). Necháme vychladnout na mřížce. Chléb je vysoký, dá se pohodlně rozřezat a naplnit čím chcete.
Zveřejněno 6. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia zo zemiakového cesta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV0O
Moje poznámka
Focaccia zo zemiakového cesta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV0O
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 7 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 44 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Tématické fráze:
cesnakove kolace,
focaccia brambory,
bezlepkova focaccie recept,
focaccia brambor recept,
s čím se jí focacia,
foccacia bochník,
focaccia recept,
zemiakove cesto sk,
focacca a oblozenie,
recepty-kolace slane zo zemiakoveho cesta
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
brambory,
sůl,
rajče,
cibule červená,
česnek,
cibulka jarní,
rozmarýn
Komentáře (1)