Hříbky v provensálském kabátku
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozšleháme, osolíme a přidáme tolik mouky, aby vzniklo středně husté těstíčko.
Krok 2: Strouhanku promícháme s bylinkami.
Krok 3: Očištěné a omyté hřiby nakrájíme na silnější plátky. Obalíme v těstíčku a pak ve strouhance s bylinkami a usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hned podáváme. Vhodná příloha jsou opečené brambory.
Zveřejněno 24. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hříbky v provensálském kabátku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9Wk
Moje poznámka
Hříbky v provensálském kabátku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9Wk
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 20 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 7 hodinami
Kure pecene
raelggg před 8 hodinami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 9 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 10 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 11 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 13 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 15 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 15 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
hribky v testicku,
těstíčko na obalení hříbku,
provensálská krusta,
recept hříbky,
hříbek v těstíčku,
provensálská strouhanka
Suroviny:
houba hřib,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
tymián,
rozmarýn,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
majoránka,
sůl,
olej
Komentáře (4)