Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 940 kJ / 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,96 g |
Tuky | 0,54 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 45,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, stejně i cibuli a houby, a vše i s divokým kořením dáme do hrnce s vodou vařit. Když jsou suroviny skoro měkké, přilijeme ocet a dochutíme dle vlastní chuti podravkou, solí a pepřem.
Zveřejněno 15. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čirá houbová kyselačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QqzG
Moje poznámka
Čirá houbová kyselačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QqzG
Nejnovější recepty
Drůbeží špízy s řapíkatým celerem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 7 hodinami
Pečené papriky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 21 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 3 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 3 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 3 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 4 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 6 hodinami
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 6 hodinami
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 9 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 20 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 23 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 23 hodinami
Tématické fráze:
kyselačka polévka,
kyselacka s houbami,
polevka kyselačka,
kyselačka z čerstvých hub,
polívka kyselačka,
jinak čirá,
kyselacka s houbama,
polévka kyselačka.,
polévka houbová kyselačka,
čirá houbová polévka,
kyselačku houbovou,
recept na houbovou kyselacku,
polévka kyselačka z hub,
recept na kyselačku s houbami,
polevka houbova čira,
kiselačka polívka,
čirá bramboračka z houbami,
slovenská kyselačka polévka,
kyselacka se sušenými houbami,
jak se dela kyselacka
Suroviny:
brambory,
cibule,
houby lesní,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
ocet,
sůl,
pepř,
podravka
Komentáře (13)
Máte pravdu! Chuť hub, zvláště čerstvých, ta restovaná cibulka trošku "převálcuje"
Ale já "trpím" cibulovou obsesí - smažím cibuli pod kde co, např. i sladkou povidlovou omáčku dělám na cibuli
Dávám "ocet dle chuti" takže ocet nedávám vůbec (ale vyzkouším)...
...a cibuli napřed krátce osmažím.