Čirá houbová kyselačka

Petra Benesova Kuchařka: Petra Benesova

Polévky 12 názorů

Suroviny

4 brambory
2 cibule
lesní houby (nejlépe čerstvé ale mohou být i mražené nebo nakládané)
divoké koření:
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
ocet dle chuti
sůl
pepř
podravka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, stejně i cibuli a houby, a vše i s divokým kořením dáme do hrnce s vodou vařit. Když jsou suroviny skoro měkké, přilijeme ocet a dochutíme dle vlastní chuti podravkou, solí a pepřem.

Poznámka

Velice jednoduchá a chutná polévka, kterou mám od extchýně. A bez smetany je i dietnější ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čirá houbová kyselačka

  • Johanka128 Johanka128

    Mám dotaz - pokud neseženu "normální" houby (respektive seženu, ale jen sušený a nekřesťansky drahý), dají se použít i žampiony? Vím, že to není ideální...ale chci recept vyzkoušet.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Petra Benesova: Aha, já jsem to myslela všeobecně :-) Neměla jsem na mysli tento konkrétní recept :-K

    Odpovědět

  • zizala: toto je jediné jídlo, do kterého používám podravku, protože tam patří, stejně jako vařená cibule. Takto jsem recept převzala a takto má chutnat. Když to uděláte jinak, bude to úplně něco jiného. Nic Vám nevnucuji, takto prostě jen zní recept

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: :-)) Neřekla bych, že převálcuje, spíš výborně doplní:yes:. Restovaná cibulka je jedno z nejzdravějších a nejchutnějších "koření" do jídel. Netřeba pak přidávat podravku ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Petra Benesova:
    Máte pravdu! Chuť hub, zvláště čerstvých, ta restovaná cibulka trošku "převálcuje":-))
    Ale já "trpím" cibulovou obsesí - smažím cibuli pod kde co, např. i sladkou povidlovou omáčku dělám na cibuli:-)) Dodá omáčce plnější chuť:yes:

    Odpovědět

  • casino: mě právě v týhle polívce takto upravená cibule moc chutná...díky tomu je ta chuť jiná

    Odpovědět

  • casino casino

    Vařívám v podstatě něco velmi podobného:
    Dávám "ocet dle chuti" takže ocet nedávám vůbec (ale vyzkouším)...
    ...a cibuli napřed krátce osmažím.

    Odpovědět

  • LUDMILA VONDRÁČKOVÁ LUDMILA VONDRÁČKOVÁ(neregistrovaný)

  • popoluska340 popoluska340

    mam doma len susene suchohriby,ale skusim to zajtra z nich uvarit.

    Odpovědět

  • medmic medmic

    ook, díky, zaujalo mě to, takže až přinesu nějaké ty holubinkobabky, tak ji zkusím :)

    Odpovědět

  • medmic:ano, lesní všehochuť

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Houby tím se myslí klasická lesní všehochuť ale ne žampiony?

    Odpovědět

Tématické fráze: kyselačka polévka kyselacka s houbami polevka kyselačka kyselačka z čerstvých hub polívka kyselačka jinak čirá kyselacka s houbama polévka kyselačka. polévka houbová kyselačka čirá houbová polévka kyselačku houbovou recept na houbovou kyselacku polévka kyselačka z hub recept na kyselačku s houbami polevka houbova čira kiselačka polívka čirá bramboračka z houbami slovenská kyselačka polévka kyselacka se sušenými houbami jak se dela kyselacka