Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 619 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,88 g |
Tuky | 1,01 g |
Vláknina | 14,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 24,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nadrobno na másle osmažíme trošku víc než dosklovita.
Krok 2: Přihodíme nahrubo strouhnutou zeleninu, jabko a chvíli restujeme.
Krok 3: Přidáme víno a chvíli inhalujeme nad kastrolem. Pak trošku podlijeme vývarem, osolíme a podusíme doměkka.
Krok 4: Umixujeme dohladka, přidáme skořici a protlak.
Krok 5: Už teď je to jedlé, ale až nyní přijde finále: Nebojte se pořádně osolit, osladit, okyselit, či jinak dochutit podle sebe, příp. i zahustit!
Zveřejněno 20. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WzVE
Moje poznámka
Skořicová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WzVE
Nejnovější recepty
Švestkový džem
Přidáno před 2 minutami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 3 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 6 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 19 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 19 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený losos se špenátem a cibulovou rýží
imzlin@seznam.cz před 26 minutami
Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
TondaJ před 40 minutami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
MichalBorna před 1 hodinou
Čalamáda "Uncle Bens"
JitkaSubertova před 1 hodinou
Překvapivá, smažená drůbeží játra
skrona před 3 hodinami
Lehký salát z ledového salátu
helen.fon@seznam.cz před 5 hodinami
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 13 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 13 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 13 hodinami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
cim okyselit koprovou omáčku,
jak okyselit šlehačku
Suroviny:
máslo,
cibule,
celer,
mrkev,
jablko,
víno,
vývar,
skořice mletá,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř,
med,
cukr,
karamel,
citron,
ocet,
kůra citronová,
mouka,
šlehačka,
smetana zakysaná
Komentáře (8)
Takřka výhradně s vařeným polévkovým masem (hovězí přední, králičí předek, uzený zadek) a podobně jako povidlovou omáčku, tak i toto podávám s tímto knedlíkem http://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik-... nebo s rýžovými noky, které u nás v poslední době "frčí" http://www.toprecepty.cz/recept/40340-ryzove-noky-...
Ale co my víme