Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírové lívance II

Vláčné nadýchané lívanečky z kefírového těsta jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu. Hotové lívance potřené domácí marmeládou, nebo pocukrované a pokapané ovocným sirupem udělají radost jedlíkům. Výborné jsou i jen tak, bez dochucení.

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 341 kJ /
1 515 kcal
Bílkoviny60,94 g
Tuky28,48 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 822 mg
Sodík 863 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy250,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme dohromady a dobře metličkou rozšleháme. Krok 2: Na lívanečníku smažíme silnější lívance. Krok 3: Pak pocukrujeme a pokapeme šťávou nebo jen potřeme dobrou marmeládou.

TIP: Jak připravit nadýchané lívance

Zveřejněno 8. 10. 2009

Poznámka autorky cathleen

Lívance jsou velice dobré, rychle hotové a hezky pevné, netrhají se.

Pokud dáme cukru jen malou lžičku, můžeme lívance mazat slanou pomazánkou nebo sypat sýrem, smaženou cibulkou a obložit uzeninou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírové lívance II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Rkl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírové lívance II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Rkl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (84)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Monulinka59: nám moc chutnají i studené, dělám ze tří dávek :-D ale můžete mít jiné chutě....
Udělejte napoprvé z jedné dávky a uvidíte, jak budou chutnat u vás ;-)

cathleen: ja jen jestli nemam udelat dvojitou davku ;) no nevadi... Diky ;-)

Monulinka59: to tedy doopravdy nevím... Nikdy jsem je nepočítala.

Kolik jich je z tohoto receptu? 300ml kefiru a 3 vejce ;) kolik kousku lívance? :-)

petuli.: kolik jste jich udelala prosim z receptu?

rejt9: mám radost, že chutnají, díky za vyzkoušení :-K

Lívance jsou mňamózní. 👍👍
Díky za recept 🌹

:-)<3:yes::yes::-K moc pěkné lívanečky :-K

Opět usmaženo. Zakysanka s borůvkami to dozdobily.

Opravdu výborné ale ani dvojitá dávka k obědu pro 4 členkou rodinu nestačila.

Dobrý den,dneska dělám k obědu. Rodina už se těší a já také. :yes:

Skutečně náramně jedlé! Dávám bodík :yes:

zopakováno a pořád jsou výborné

Frantiska: děkuju <3 také je milujeme!

výborné lívance :) Zapomnela jsem dat cukr, ale nastesti jsem hned prvni varku ochutnala a bez cukru nejsou dobre :) jsou takove mdle. Po pridání cukru jsou moc dobre.

Výborné :-K, dělala jsem s borůvkovým žahourem a zakysanou smetanou :yes:.

Hezký den, včera jsem je dělala a musím se opakovat, jako ostatní - jsou úžasné !!!! Potřela jsem je jahodovým džemem, navrch šlehačka a čerstvá jahoda, super :-K:-K:-K

mtvrdikova: díky :-K u nás také velice chutnají. Recept mám od kamarádky už léta a lívance děláme několikrát za rok (kefír dávám stále domácí, z houbiček). Manžel má rád tyto lívance i samotné, bez marmelády nebo šlehačky na povrchu.

Dnes jsem zkousela, livanecky jsou genialni.<3

Renousek01: :-):yes: taky tak děláváme - ale chutnají nám i samotné, bez cukru.

Jsou vynikající :-*. Jsem si je ještě horké obalila ve skořicovém cukru, to je mňamka :-))

Renousek01: budu ráda, když podáš zprávu ;-)

Vypadají úžasně :-p ... Dneska je vyzkouším, věřím, že budou suprový :-))

Podobny postup jako na Americke Pancake ty take nedelaji kvasek ale pouzivaji prasek do peciva no a kefir zdurazni chut.:yes:

pro kolik je toto osob?: :-D:-D:-D podľa toho, akí sú jedáci.

pro kolik je toto osob? 1. 8. 2014 16:02
:-?:-!

Znám je a děláme doma!!!!!:yes:

Díky za recept, je to naprostá bomba, právě jsem se zlikvidovala skoro všechny a přidala fotky na ukázku. Díky, hezký den:-K:-K:-K + bodík

Tématické fráze:
lívance recept, kefírové lívance, lívance, lívance z kefíru, kefírové lívanečky, lívance s kefírem, kefírové lívance recept, nejlepší kefírové lívance, recept na lívance, kynuté lívance z kefíru, nejlepší kefírové lívanečky, recept na lívance z kefíru, lívanečky z kefíru, lívance z kefírového mléka, recept lívance, lívance kefírové, lívance z kysaného mléka, livance s kefiru, recept na kefírové lívance, amolety z kefiru

Suroviny:
kefír, vejce, cukr, sůl, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tuk na smažení, cukr moučkový, marmeláda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu