Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 759 kJ / 1 854 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,48 g |
| Tuky | 142,65 g |
| Vláknina | 13,08 g |
| Cholesterol | 940 mg |
| Sodík | 2,33 g |
| Sůl | 5,67 g |
| Sacharidy | 60,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pečivo si nakrájejte na plátky tlusté asi centimetr.
Krok 2: Polovinu plátků naskládejte do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby.
Krok 3: Na každý kousek pečiva položte trošku másla (nebo si máslo rozehřejte a pečivo jím pokropte). Nyní se vrhněte na zeleninu.
Krok 4: Do pánvičky nalijte olej, rozpalte a vhoďte na klínky nakrájenou cibuli, na plátky nasekaný česnek a na kolečka pokrájenou mrkev.
Krok 5: Opékejte a zatím si připravujte další zeleninu.
Krok 6: Lilek a papriky nakrájejte na kostky, žampiony třeba na plátky. I tuto zeleninu přihoďte na pánev.
Krok 7: Opékejte asi 10 minut, osolte a popř. zjemněte plátkem másla.
Krok 8: Celý obsah pánve opatrně naneste na vrstvu pečiva.
Krok 9: Zeleninu zakryjte zbylými plátky pečiva. V misce si rozmíchejte mléko s vejci a nastrouhaným sýrem.
Krok 10: Směs nalijte na žemlovku. Na úplný závěr poklaďte povrch žemlovky plátky másla a na ozdobu můžete přihodit pár cherry rajčátek.
Krok 11: Pečte při vyšší teplotě (220°C) dozlatova. Já si opět vystačím se svou remoskou. Dobrou chuť.
Zveřejněno 14. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8EB
Moje poznámka
Zeleninová žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8EB
Nejnovější recepty
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 8 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 12 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 13 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 21 hodinami
Linecké koláčky s malinovou marmeládou
Přidáno 1. 12. 2025 17:48:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 1 hodinou
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 2 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 4 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 5 hodinami
Bramboračka
artistichideaway před 7 hodinami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 8 hodinami
Tématické fráze:
žemlovka se žampiony,
žampiónová žemlovka,
celozrnná žemlovka,
co s remoskou,
žemlovka z celozrnného pečiva,
vaření s remoskou,
žemlovka se sýrem a se zeleninou,
recepty s remoskou,
žemlovka bez pečiva,
celozrna zemlovka,
recept s remoskou,
recepty žemlovka,
žemlovka recept,
žemlovka se zeleninou a sýrem,
žemlovka s žampiony,
žemlovka doba zapékání,
receptys remoskou,
vaření s remoskou recepty,
recept na zeleninovou žemlovku,
zapékací miska coco recepty
Suroviny:
celozrnná bageta,
lilek,
cibule červená,
mrkev,
žampióny,
paprika čerstvá červená,
česnek,
rajče cherry,
olej olivový,
máslo,
mléko,
vejce,
sýr tvrdý
Komentáře (12)
To spagetka: jestli se nepletu, žampióny mezi houby patří