Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 759 kJ / 1 854 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,48 g |
| Tuky | 142,65 g |
| Vláknina | 13,08 g |
| Cholesterol | 940 mg |
| Sodík | 2,33 g |
| Sůl | 5,67 g |
| Sacharidy | 60,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pečivo si nakrájejte na plátky tlusté asi centimetr.
Krok 2: Polovinu plátků naskládejte do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby.
Krok 3: Na každý kousek pečiva položte trošku másla (nebo si máslo rozehřejte a pečivo jím pokropte). Nyní se vrhněte na zeleninu.
Krok 4: Do pánvičky nalijte olej, rozpalte a vhoďte na klínky nakrájenou cibuli, na plátky nasekaný česnek a na kolečka pokrájenou mrkev.
Krok 5: Opékejte a zatím si připravujte další zeleninu.
Krok 6: Lilek a papriky nakrájejte na kostky, žampiony třeba na plátky. I tuto zeleninu přihoďte na pánev.
Krok 7: Opékejte asi 10 minut, osolte a popř. zjemněte plátkem másla.
Krok 8: Celý obsah pánve opatrně naneste na vrstvu pečiva.
Krok 9: Zeleninu zakryjte zbylými plátky pečiva. V misce si rozmíchejte mléko s vejci a nastrouhaným sýrem.
Krok 10: Směs nalijte na žemlovku. Na úplný závěr poklaďte povrch žemlovky plátky másla a na ozdobu můžete přihodit pár cherry rajčátek.
Krok 11: Pečte při vyšší teplotě (220°C) dozlatova. Já si opět vystačím se svou remoskou. Dobrou chuť.
Zveřejněno 14. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8EB
Moje poznámka
Zeleninová žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8EB
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
JanaPav před 42 minutami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 59 minutami
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 12 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 12 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 13 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 13 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 15 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 17 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 19 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 19 hodinami
Tématické fráze:
žemlovka se žampiony,
žampiónová žemlovka,
celozrnná žemlovka,
co s remoskou,
žemlovka z celozrnného pečiva,
vaření s remoskou,
žemlovka se sýrem a se zeleninou,
recepty s remoskou,
žemlovka bez pečiva,
celozrna zemlovka,
recept s remoskou,
recepty žemlovka,
žemlovka recept,
žemlovka se zeleninou a sýrem,
žemlovka s žampiony,
žemlovka doba zapékání,
receptys remoskou,
vaření s remoskou recepty,
recept na zeleninovou žemlovku,
zapékací miska coco recepty
Suroviny:
celozrnná bageta,
lilek,
cibule červená,
mrkev,
žampióny,
paprika čerstvá červená,
česnek,
rajče cherry,
olej olivový,
máslo,
mléko,
vejce,
sýr tvrdý
Komentáře (12)
To spagetka: jestli se nepletu, žampióny mezi houby patří