Františkovské nudle
Netradiční jídlo z jednoho hrnce, to jsou čínské nudle s masovou konzervou, zakysanou smetanou a lesními houbami. Rychlovka, která se dá jednoduše připravit na dovolené, tak jako ji připravil autor tohoto receptu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 533 kJ / 1 561 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,18 g |
Tuky | 37,37 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 192 mg |
Sodík | 251 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 195,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vepřové konzervy odebereme sádlo a rozehřejeme ho v kastrůlku. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji necháme zpěnit.
Krok 2: Přidáme houby, osolíme a dusíme tak dlouho, než se z hub vyvaří veškerá voda. Potom přidáme vepřové maso z konzervy.
Krok 3: Vše krátce opražíme a stáhneme z plotny. Vmícháme zakysanou smetanu.
Krok 4: Nudle připravíme podle návodu a vmícháme do masové směsi. Dochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme.
Zveřejněno 5. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Františkovské nudle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVGM
Moje poznámka
Františkovské nudle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVGM
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 13 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 50 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Tématické fráze:
nudle,
výroba čínských nudlí,
recept na výrobu čínských nudlí,
cinske nudle se smetanou,
výroba čínský nudle,
recepty z nudli,
nudle s vepřovou konzervou,
vyroba domacich cinskych nudli,
nudle s masovou konzervou,
čínské nudle se slaninou,
prave činske nudle recept,
vyroba nudli,flicku,
recept na čínský domácí luncheon meat,
recept na čínský domácí luncheon meat,
vyroba na nudle,
smažené nudle se zelím a hřiby,
recept nudle s masovu konzervou,
recept na výrobu nudlí,
recepty rychlovky na dovolenou,
rýžové nudle lidl
Suroviny:
maso vepřové,
houby čerstvé,
cibule,
smetana zakysaná,
nudle čínské,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (10)
Když kupovat konzervu, nutno se podívat na složení. Některé konzervy obsahují neuvěřitelných 25% vepřového masa.
Konzervy z Lídla, byť polské, obsahují kolem 90% vepřového masa (jsou vyráběné pro export do SRN a tam si nemohou dovolit šidit).
Slušné konzervy mají od 70% masa.
Jinak receptík super , vzpomínka na dovolené s rodiči pod stanem