Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Pro získání domácí uzené ryby je nutná kulinářská dovednost, udírna a vhodné dřevo. A samozřejmě dobrý rybář v rodině. Pokud toto všechno máte, riskujete závislost na domácích uzených výrobcích, které svou chutí lehce překonají ty koupené.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 799 kJ / 430 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,80 g |
| Tuky | 1,12 g |
| Vláknina | 39,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60,06 g |
| Sůl | 150,00 g |
| Sacharidy | 84,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8An
Moje poznámka
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8An
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 17 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 18 hodinami
Tématické fráze:
uzení ryb,
uzeny kapr postup uzeni,
uzeni kapra,
jak vyudit kapra,
jak udit kapra,
jak naložit ryby na uzení,
uzené ryby,
naložení kapra na uzení,
domácí uzení ryb,
recepty uzení ryb,
jak udit ryby,
konzervace uzených ryb,
jak naložit kapra a vyudit,
uzené ryby v oleji,
uzený kapr v oleji,
jak uchovat uzené ryby,
recept na uzení ryb,
jak naložit kapra na uzení,
naložení ryb na uzení,
uzene ryby recept
Suroviny:
sůl,
česnek,
olej,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření
Komentáře (46)
Gustavo Woltmann
Je mi líto, ale nemůžu poradit.
Jirí V.
Předem děkuji za odpověď, Martin.
Prosolení závisí i na velikosti porcí. Udil jsem oukleje (něco jako uzené šproty), nechal je v nádobě společně s porcemi kapra a oukleje byly přesolené. Od té doby, pokud udíme více druhů ryb, dávám zvlášt malé rybky, zvlášť kapra. Porce kapra by měly být asi stejně velké. Právě kvůli prosolení. Kolega dává ryby jen do solného láku. Každému vyhovuje jiný způsob. A pokud vede chutnému výsledku, není co řešit
Jarmila Píšová - sterilování ve všech kuchařkách doporučují na druhý den opakovat. Dělali to tak i staří rybáři, co nás učili chytat a zpracovávat ryby. Beru to jako zkušenostmi ověřený fakt. Mohu jen dodat, že postup dodržujeme a zatím se žádná sklenička nezkazila. Popravdě....nedostala šanci se zkazit
A jak píše někdo níže, žádný kousek nezbude, tudíž není co nakládat .....
Již léta používáme jen tento postup.
Staří rybáři, co nás učili zpracovávat ryby, zavařovali na 100°C.
Zatím se nestalo, že by se nějaká sklenička zkazila. Nejdéle byla jedna sklenička ve spíži půl roku a to jen proto, že se na ni zapomnělo
Já budu loupat česnek příští týden.
Udili jsme poprvé, riskovali jsme 4 kapry, dopadlo to fantasticky!
Dokonce tak fantasticky, že z obrovského úspěchu, který ryby sklidily, nám zbyla jediná podkova na ochutnání
Právě loupu česnek na další trojku ryb
Díky!