Béřovický králík
Králičí maso je jemné a dietní. Má téměř všestranné možnosti kuchyňské úpravy. Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi oblíbený recept. Není složitý, takže ho zvládne téměř každý.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 292 kJ / 1 982 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 4,80 g | 
| Tuky | 203,67 g | 
| Vláknina | 13,33 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3,44 g | 
| Sůl | 8,53 g | 
| Sacharidy | 29,48 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Stroužky česneku oloupeme.
	Krok 2: Ze surovin namícháme marinádu, do které naložíme králičí maso, nejméně na 24 hodin.
	Krok 3: Králíka podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby.
	Krok 4: Pečeme doměkka, zhruba 2 hodiny. Před koncem pečení maso odkryjeme, aby chytilo barvu.
	Krok 5: K takto upečenému králíkovi můžeme jako přílohu dát rýži nebo slijeme výpek, zahustíme smetanou a podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 19. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Béřovický králík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X6YA
Moje poznámka
					
				
Béřovický králík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X6YA
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 5 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							nejlepší recepty z králíka, 
						
						
							králík recepty, 
						
						
							nejlepší recept na králíka, 
						
						
							králík, 
						
						
							nejlepší recepty na králíka, 
						
						
							jak nalozit kralika, 
						
						
							recept na králíka, 
						
						
							recepty z králíka, 
						
						
							úprava králíka, 
						
						
							králík naložený v marinádě, 
						
						
							králík recept, 
						
						
							nejlepsi kralik, 
						
						
							recepty na králíka, 
						
						
							králík recepty bezkonkurenční, 
						
						
							úprava králíka - recepty, 
						
						
							beřkovický králík, 
						
						
							recept králík, 
						
						
							recepty na úpravu králíka, 
						
						
							top recepty králík, 
						
						
							recepty králík
						
					
						Suroviny:
						
							maso králičí, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kečup sladký, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (142)
mika59: Holky, moc vám děkuji, i u nás se ve většině případů dělá králík béřovický
tak aby vyhovoval.5-7dní používám na vyřazené chovné samce,každý samec má určitý pach,čím starší tím výraznější(stará koza nebo ovce)
je ještě horší.A tento recept ten pach úplně odbourá či výrazně potlačí,stačí upravit množství cibule,česneku nebo koření.Na kuřeci maso stačí jen 1den.Jednou jsem
ve spěchu použila jen cibuli a koření na gyros(dávám ho i do kozího
sýru)chuť je též vynikajicí.Nepoužívám jinou syrovou zeleninu mám
strach že by kvasila a maso se skazilo.Dnes je modní švestková omáčka,nechutná mi.Připomíná hnijící maso.Ráda skouším recepty které zde najdu,ale tento zatím žádný nepřekonal.Zdrávím Dzubová.
Poskládám do pekáče pečlivě uzavřu alobalem a dám do ledničky na2-5dní.(starší samec 5 dní je pak křehký jak mladý kus).Peču 1/2hod.na250
stupňů pak snížím na 200 po další 1/2 hod.sejmu alobal nechám na barvu ještě1/2hod.Vhodné na skopové jen vynechám hořčici a kečup a dám provensálské bylinky a přidám česnek.Je na každém jaké si určí dávkování,já to dělám už od oka a občas dám francouz.hořčici a je to také moc dobré.Vyzkoušela jsem vepřové, kuřecí,kozlečí,nutrii,vše je moc dobré.Zdravím všechny čtenářky M. Dzubová.
dnes jsem upekla králíka a musím říct že je výýýborný akorád jsem přidala bobkový list a je to vynikající