Italská panacota
Elegantní dezert jako z luxusní italské kavárny, to je lahodná panna cotta. Smetana, želatina a trocha cukru stačí k tomu, aby jste doma vykouzlily dokonalý a osvěžující dezert, který se skvěle doplňuje s ovocem či karamelem.
Suroviny pro 1 dávka
forma na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 506 kJ / 360 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 90,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Želatinu připravíme podle návodu na obalu (necháme ji nabobtnat ve vlažné vodě).
Krok 2: Do kastrolu nalijeme smetanu a Ramu Cremefine. Přidáme cukr a zahřejeme na zhruba 80 °C. Ze smetany se začne kouřit, ale nevaří se.
Krok 3: Poté teplotu stáhneme na minimum a pomocí metly vmícháme scezenou nabobtnalou želatinu. Nešleháme a hmotu nevaříme!
Krok 4: Hmotu ihned nalijeme formy vypláchnuté studenou vodou (biskupský chlebíček, srnčí hřbet nebo jiná vhodná forma). Necháme vychladnout. Dáme ztuhnout do lednice nejméně na 6 hodin.
Krok 5: Vychlazenou panna cottu vyklopíme z formy a servírujeme. Zdobíme horkou ovocnou omáčkou, karamelem nebo čerstvým ovocem.
Zveřejněno 21. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italská panacota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNRW
Moje poznámka
Italská panacota
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNRW
Nejnovější recepty
Mandlové laskonky
Přidáno před 28 minutami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 10 minutami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 13 minutami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 25 minutami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 28 minutami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 38 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 1 hodinou
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 1 hodinou
Vánočka II
boomgo před 1 hodinou
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 1 hodinou
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 1 hodinou
Tématické fráze:
pana cota,
panakota recept,
panacota s ovocem,
jak se dělá panacota,
dezert panacota,
s italem v kuchyni panacota,
panakota,
panakota recept italský,
vanilková panacota,
domácí panacota,
panaccota,
recept na panakotu,
pana cota recept,
recepty pana cota,
panetone,
recept na pana cota,
recept pana cota,
recept panakota,
panagota,
panakota dezert recept
Suroviny:
rama cremefine,
smetana ke šlehání,
cukr krystal,
želatina,
ovocná omáčka,
topping karamelový,
ovoce
Komentáře (28)
Babica hadr!!! Jen pri pomysleni na panna cottu z roztlineho tuku mi beha mraz po zadech..
Taky jsem ho dvakrát pekla - nádherně voňavé a lehounké
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=705
Eli, moc pěkný recept.
http://www.news-email.cz/makro/czview.php?aid=380&...