Smažené "erteple"
Brambory smažené v trojobalu, to je chuťový zážitek plný křupavosti. Každé sousto je skvělou kombinací křehké strouhanky a jemného bramborového plátku. Podávejte samostatně nebo s bylinkovým dipem.
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme asi na 1 cm silná kolečka.
Krok 2: Osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
Krok 3: Smažíme zvolna v rozehřátém oleji. Pokládáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
Zveřejněno 22. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené "erteple"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X2z
Moje poznámka
Smažené "erteple"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X2z
Nejnovější recepty
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno před 18 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Okurková limonáda
Přidáno 26. 7. 2025 05:01:02
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Španělský ptáček
Fitulka před 27 minutami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
VaclavKo před 47 minutami
Klasické české rohlíky
petr.matej před 1 hodinou
Klasické palačinky
jtrecepty před 1 hodinou
Cuketový perník
Kava 2 před 2 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Iwana666 před 3 hodinami
Skvělé domácí okurkové řezy
Kopici před 12 hodinami
Lilek s rajčaty a sýrem
pekarnik před 15 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
bioubi před 15 hodinami
Borůvkové řezy
Luciksch před 16 hodinami
Tématické fráze:
ertepláky,
co jsou erteple,
nivový dip,
nivový dresing,
smažené brambory,
co to jsou erteple,
nivový dresing recept,
co jsou to erteple,
nivovy dip recept,
bramborové erteple,
jabloška,
erteple-recept,
enteple,
dresing nivový,
recept na ertepláky,
smažené brambory s vejcem,
herteple,
smažený he,
brambory v jogurtovem dresingu,
nivový teplý dip
Suroviny:
brambory,
strouhanka,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
olej
Komentáře (55)
či v zime, či v teple...
Co tak název rcp doplnit, k vůli vyhledavači, slůvkem "brambory", he?
Colombo65,musím se ségry zeptat jestli taky ve Vracově "valijó jablóška!" z Hliníka