Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené "erteple"

Brambory smažené v trojobalu, to je neobvyklý chuťový zážitek. Každé sousto je skvělou kombinací křupavé strouhanky a jemného bramborového plátku. Podávejte samostatně nebo s tatarkou, kečupem či oblíbeným dipem.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme asi na 1 cm silná kolečka. Krok 2: Osolíme z obou stran. Obalíme v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Krok 3: Smažíme zvolna v rozehřátém oleji dozlatova. Usmažené brambory pokládáme na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Krok 4: Podáváme s tatarkou, kečupem, nivovým dipem nebo jinou omáčkou dle chuti.

TIP: Co vše můžeme smažit v trojobalu

Zveřejněno 22. 11. 2009

Poznámka autora Colombo65

Erteple jsou brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Smažené "erteple"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X2z

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Smažené "erteple"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X2z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

kebyže mám bravčový rezeň a niekto mi ponúkne erteplový, tak vymením

Asi jak dlouho se to smaží? Pťemýšlím, jestli se to dá papat studené , nebo jen horké, jako občerstvení k pivku?

Tak tohle jsem ještě nikdy nezkoušela. Musím napravit. Vypadá to náramně jedle.:-*

Skvělý nápad, určitě vyzkouším!

Včera jsem viděla tento recept a dnes jsem musela udělat:yes:

Vyzkouším! Už jenom z fotky můžu umřít <3! Doufám že budou výborné ale podle komentářů budou:yes:

boži dělam často jak mam velke brambory zapraši se po tom nestačim smažit:-)

Tohle jsem neznal. Chutnalo. <3

Díky za připomenutí tuhle dobrotu jsem už hodně dlouho nedělala zítra ji udělám.:yes:

Úžasná záležitost! Kdysi mi tenhle recept poradila moje rómská sousedka, říkala, že až ochutnám, přestanu smažit "ten drahej květák". Měla pravdu, holčina.

miroslava 17. 1. 2016 07:52
taky delavam vyborne:yes:

Zdena Košánová 14. 1. 2016 12:08
vyzkouším:-))

Erteple, erteple,

či v zime, či v teple...

:-D:-)):yes:je to opravdu mňamka

Neznám,takže moc rád vyzkouším...:-):yes::yes:

Jsou fakt dobré taky dělávám

Starý, obecně známý, krajový název brambor nelze považovat za tzv. buzzword.Jinak při zadání do vyhledávaní rcp. mne to sem zavedlo bez problémů.:-)

Vypadá to, že Buzzword použitý v názvu sice upoutá, ale při vyhledávání působí spíše kontraproduktivně (viz 1974andrea: níže)
Co tak název rcp doplnit, k vůli vyhledavači, slůvkem "brambory", he?:-))

Nikdy predtým som o tom nepočula ale súhlasím,že je to moooc dobrá vec :-p:-*:yes: +32;-)

Dnešní erteplová večeře ;-) mňam:yes:

Tak já to hledala pod bramborovým řízkem nebo řízkem z brambor a teda erteple mě fakt nenapadly:-D:-O Tak ti přidám foto;-) A bodík:yes:

:-8 tak podle komentaru ti ERTEPLAKY vyzkousim :yes: :-p

Udělám je co nejdříve, úplně jsem na ně, při pohledu na fotku, dostala děsnou chuť:yes::yes::yes::-p

Právě je smažím... je to výborná mňamka...... chválím recept....

Náhodou jsem narazila na tuto dobrotu:-8 Ať už zemáky,erteple,kobzole,brambory nebo zemňáky:-D:-D určitě budou chutnat.:-* Docela jsem se u komentářů pobavila,čeština i moravština jsou nádherné:-*.
Colombo65,musím se ségry zeptat jestli taky ve Vracově "valijó jablóška!" z Hliníka:-D:-D

no to je krása,mňam, hned bych si dala :-p:yes:

Dnes jsem dostala velkou chuť na smažené erteple. Dělávala jsem je kdysi a zapomněla na ně. Až Colombo mi je připomněl:yes: Dnes jsem je ale před obalením posypala pro změnu kořením na americké brambory a upečené před požitím trochu smočila v jogurtovém dresingu s česnekem, a k tomu zeleninovou oblohu. Moc mi to chutnalo :-)Jinak já jsem je schopná sníst samotné:-)) Já je před smažením raději obaluji v těstíčku z vejce a mouky (předtím brambory obalím jemně v hl. mouce, lépe těstíčko chytá) a pak ve strouhance. Jednu stranu smažím raději pod pokličkou, ikdyž si myslím, že to ani není třeba, brambory změknou při pomalém smažení i tak. Dovolila jsem si přidat fotku:-8 Bodík jsem dala už dávno, ale klidně bych přidala, kdyby to šlo :-)

Mňam-miluji vše z brambor:-p:yes:

Tak my je doma kdysi taky dělali - je to pochoutka :-) :yes: +17

Pro bnm - to by ses divil - a, jaká je to dobrota, hlavně jako příloha k masíčku:-)

bnm (neregistrovaný/á) a jéje další chudák s nevyvinutou slovní zásobou :-((:no::-D:-D

Proboha co je to za blaf,to se nedá žrat_!:-//

Jejda,už strašně dlouho jsem neslyšela název erteple.Když jsem byla hodně malá jezdila jsem k babičce do Medlovic,blízko Ivanovic na Hané.A tam jsme jedli vždycky erteple a dokonce se dělaly ertepláky.Byla to krásná doba,bezstarostné dětství...recept určitě vyzkouším a posílám bodíka.

:-O Otto - to taky neznáme, ale z dietetických důvodů to nyní ani neozkouším. Až budu dělat rodince někdy řízky, tak to na nich určitě vyzkouším a dám vědět. ;-)

u nás dosti oblíbené :yes:

Smažené erteple patří ke klasice mého dětství :-*, babička smažila na kamnech, potírala sádlem, vedle v kafáči voněla melta, která se k ním podávala :-*:-*:yes::yes:

Znám a je to dpbrý.

Tématické fráze:
ertepláky, co jsou erteple, nivový dip, nivový dresing, smažené brambory, co to jsou erteple, nivový dresing recept, co jsou to erteple, nivovy dip recept, bramborové erteple, jabloška, erteple-recept, enteple, dresing nivový, recept na ertepláky, smažené brambory s vejcem, herteple, smažený he, brambory v jogurtovem dresingu, nivový teplý dip

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu