Postup přípravy
Krok 1: Já celer naprosto miluji a kupuji ho i s natí. Nať pěkně okrájím, lístečky nasekám a zamrazím. A košťály a ty hrubé stonky překrájím a zamrazím též, pokud polévku nechci dělat hned.
Krok 2: Část kořene celeru si očistím, oloupu a nakrájím na malé kostky. Stejně tak brambory (v mém případě dvě velké, nebo více menších), dvě velké nebo tři střední mrkve též oškrabat a nakrájet podélně na polovinu a pak na plátky měsíčků.
Krok 3: Pár kuliček růžičkové kapusty očistíme a přepůlíme.
Krok 4: Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půl a poté na drbno na plátky.
Krok 5: Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle. Pokud použijete celer mražený, přidejte až později.
Krok 6: Poté zalijeme vařící vodou a přidámě celerové natě a na kostky nakrájenou a oloupanou malou cukínu. Všechno necháme pořádně vyvařit.
Krok 7: Vybereme kapustičky a poté rozmizujeme ponorným mixérem a rozředíme na potřebou hustotu.
Krok 8: Dáme zpět na plotnu, vrátíme kapustičky a přidáme mražený hrášek a kukuřičku.
Krok 9: Ochutíme mletým kmínem a opravdu se nemusíme bát a nešetříme. Dochutíme vegetou.
Krok 10: Ke konci přilijeme jedno vejce a rozmícháme.
Krok 11: Už do odstavené polévky přidáme nasekanou petrželku a též jí nešetříme. Dodává polévce tu správnou chuť.
Krok 12: Už při vaření nebo až na talíři dochutíme čerstvě namletým pepřem. Na talíři dochutíme pár cákanci dýňového oleje.
Zveřejněno 5. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka pro nenasyty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmMA
Moje poznámka
Polévka pro nenasyty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmMA
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 19 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klobásy se zelím
pavelcicha před 36 minutami
Salát s cottage
SenBri před 1 hodinou
Roládky na špejli
anicka1 před 1 hodinou
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 3 hodinami
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 3 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 7 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 14 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 15 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 15 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 15 hodinami
Tématické fráze:
maminy eu.,
polévka z růžičkové kapustičky s houbama,
polévka z růžičkové kapustičky a houbami,
kapustičky mrkev polévka,
kapustičky mrkev polévka,
tncz nova tuk v tele
Suroviny:
brambory,
mrkev,
celer,
cibule,
cuketa,
kapusta růžičková,
hrášek,
kukuřice,
máslo,
petrželka,
vegeta,
kmín mletý,
pepř,
olej dýňový,
vejce
Komentáře (5)
Recept má sloužit pouze jako inspirace a samozřejmě, že si ho každý uzpůsobí své chuti a požadavkům. Rozhodně něchci nikomu nic vnucovat
Inak, príroda je veľmi múdra, potreba tuku na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tuku je veľmi nízka, netreba kvantá tuku. A skoro všetka zelenina a ovocie obsahuje aj tuk, malé množstvo, ale úplne postačujúce pre vstrebávanie.
http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/main/read.cgi?pag...
Vegetu bych sem ale také už nedávala, ale je pravda, že je to na každém, jak mu to chutná.
Jinak polévky toho typu máme moc rádi
VEGETU používám také
...ale netrpím obsesí, že abych ji cpal do kdečeho, natož do zeleninové polévky z kdečeho, už vůbec neééé
"Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle."
Chápu, každý vaří, jak mu libo
Mně je libo napřed na másle osmažit cibuli dosklovita nebo i trošku víc a teprve pak podusit s další zeleninou