Tyrolské Gröstle
V Tyrolských Alpách najdete gröstle všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhorských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku nebo čerstvé bylinky.
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolské Gröstle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p6zV
Moje poznámka
Tyrolské Gröstle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p6zV
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 7 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 8 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 10 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 11 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 13 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 14 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 14 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 14 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 14 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 15 hodinami
Tématické fráze:
tyrolske brambory,
tyrolske grostle,
tyrolský špek,
tyrolske recepty,
tyrolské brambory recept,
tyrolská pánev,
tyrolské grestle,
tyrolsky grostl,
tyrolsky špek recept,
grestle,
tyrolske jidlo,
tyrolský špek recepty,
tyrolske brambory se spekem a cibuli,
tyrolské zapečené brambory,
tyrolský chléb,
tyrolske jidla,
tyrolsky salat,
tyrolský chléb,
recepty k mani,
tirolské brambory
Suroviny:
brambory,
cibule,
špek tyrolský,
vejce,
pepř mletý,
sůl,
olej
Komentáře (58)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
No, ono s tou VÁHOU (hmotností) je to podobné jako s MARMELÁDOU (citrusová zavařenina), s RUMEM (z cukrové třtiny) nebo s MÁSLEM, že
GRAMÁŽ mi přijde OK
Líbil se mi, dnes vyzkoušeno a hodnotím skvěle
Já tomu to říkám vůžaves "žádné velké sra..
a PROTO dávám
Dělávám podobně,jen místo tyrolšpeku používám obyčejný,někdy gazdovskou slaninu...prostě,co je zrovna k mání.A protože jsem lenoch,usnadňuji si to tímtohttp://www.toprecepty.cz/recept/14620-spekove-bram...
Mezitím se na pánvičce udělají volská oka a do 10minut hodujeme