Husa a kachna pečená
Svatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů. Připravte s námi husu podle toho nejjednoduššího, ale osvědčeného receptu - pečenou, vonící kmínem!
Postup přípravy
Krok 1: Nejlépe se s husou pracuje, když je tak na 85 % rozmražená. Husu dočistíme od případných zapomenutých peříček.
Krok 2: Husu naporcujeme.
Krok 3: Pak důkladně osolíme ze všech stran a sůl do masa vetřeme, dost okmínujeme.
Krok 4: Husu dáme do pekáče a trochu podlejeme vodou.
Krok 5: Přikryté pečeme na 190-200 °C. Podle potřeby opatrně podléváme a kusy masa obracíme, nebo naopak výpek odebíráme.
Krok 6: Když začíná být maso měkké, kousky obrátíme kůžičkou nahoru a necháme odkryté až do upečení.
Zveřejněno 30. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husa a kachna pečená
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QKX
Moje poznámka
Husa a kachna pečená
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QKX
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 4 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 9 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 4 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 4 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 4 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 5 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 5 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 7 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachna,
pečená kachna v troubě,
kachna pečená,
pečená husa v troubě,
pečená kačena v troubě,
nádivka do husy,
pecena husa,
pečená kachna s nádivkou,
jak upect husu,
pečení kachny,
jak upect kachnu,
doba pečení husy,
pečená kachna v troubě s nadivkou,
jak nejlepe upect husu,
pečená kachna recept,
husa recept,
doba pečení kachny,
pečená husa s nádivkou,
nadivka do kachny,
husa pečená
Suroviny:
husa,
sůl,
kmín celý,
voda
Komentáře (29)
Nasoleno včera, pečeno při teplotě jak stojí psáno v postupu, ale V CELKU, do momentu než pták začal už už roztahovat nohy (nevím jak to formulovat kulantně
Kdo má zájem, recept na pečenou kachnu jsem sepsala a nafotila, http://makova-panenka.cz/recepty/hlavni-jidla/bio-...
Takhle po ránu dělat takové chutě.
Pekla jsem husu (doma krmenou) před 3 týdny. Zkoušela jsem novou vychytávku husu den předem nasolit, nakmínovat. Druhý den se dá do studené trouby bez podlití, jen s tou šťávou co sama pustila. Trouba se zapne na 130°C a 3,5 hodiny se jí vůbec nevšímáš, trouba se nesmí otevřít. Po 3,5 hodinách jsem troubu otevřela, husička úplně zlatá, masíčko se samo vykostilo, ale byla hrozně šťavnatá. Mám obyč. elektrickou troubu, pokud byste to dělali v horkovzdušné, tak by podle mého odhadu stačili 3 hodinky možná