Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 626 kJ / 1 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 177,30 g |
Tuky | 84,65 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 1,63 g |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 28,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na samém počátku je třeba jednotlivé řízky, osolené a opepřené, obalit zprvu ve strouhance, kterou do povrchu masa ještě zaklepete na prkénku paličkou.
Krok 2: Pak následují rozšlehaná osolená a vejce a až docela nakonec obal z polohrubé mouky. Proč je tato úprava nutná? Trojobal naruby totiž maso při smažení důkladně uzavře, takže plátky zůstanou po zapečení krásně šťavnaté. A mezi nimi vynikne jakoby mechová smetanová vrstva. Ještě teplé řezy můžete vzápětí podávat s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo i salátem.
Krok 3: POSTUP: Maso nakrájejte přes vlákna na plátky, osolte je, opepřete a obalte důkladně ve strouhance, kterou do nich na prkénku z obou stran zaklepete. Strouhanka musí k masu opravdu dobře přilnout v celistvé vrstvě.
Krok 4: Teprve potom řízky vložte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte v polohrubé mouce. V další fázi je usmažte klasickým způsobem na pánvi ve vrstvě rozehřátého tuku.
Krok 5: Hotové vyskládejte do pekáčku vytřeného máslem nebo zapékací misky. Pokládejte jeden na druhý až do úplného naplnění. Do menších míst můžete plátky překrojit.
Krok 6: Následně obsah pekáčku zalijte směsí sladké smetany, kečupu, soli, pepře a vajec.
Krok 7: Vše nechte v troubě zapéct. Po upečení mírně zchladlý obsah vyklopte na oválnou mísu a nožem jej naporcujte napříč na plátky. Na řezu budou pěkně patrné proužky masa v kontrastu se smetanovou zálivkou.
Zveřejněno 11. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNQr
Moje poznámka
Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNQr
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 51 minutami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 13 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaný hermelín v alobalu
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 9 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 9 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 9 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 11 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 11 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 12 hodinami
Piña colada (podle IBA)
rybarka007 před 12 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 12 hodinami
Švestkový závin s mákem
Tynaja před 13 hodinami
Tématické fráze:
nejrecept,
řízek naruby zapečený,
nejrecept.cz,
zapečený řízek naruby,
řízky naruby zapečené se smetanou,
neobvyklé recepty,
trojobal naruby,
řízky v remosce,
zapečený rizek,
řízek naruby zapečený se smetanou,
řízky naruby,
mnamkyrecepty.sk,
králík naruby,
řízek obaleny naruby,
zapékané řízky,
rizky nar,
vepřový řízek naruby videorecept,
rizek naruby zapecene,
zapékané řízky naruby,
zapečené řízky z kralika
Suroviny:
kýta vepřová,
strouhanka,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
pepř mletý,
tuk na smažení,
smetana sladká,
kečup sladký,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
máslo
Komentáře (12)
Dávám 5 bodíků
Různí autoři také svůj recept rozesílají na různé weby.
Tak stačilo vložit pouze do textu, že ... autorská práva k textu a fotografii vlastní ...
Na fotku pak odkaz uložit, jako na ostatní.
Jinak, když bude chtít nějaký šikula recept "obšlehnout", tak je to maličkost. Lehce změní ingredience, popř. změní gramáž, jako horní vrstvu přidá na plátky nakrájené brambory a pod. A bude hrdý na to, jak a autora doběhl.
Protože se za recepty nic neplatí, může vás pak hřát vědomí, že se recept líbí a popř. chutnal (blafy by nikdo nevykrádal).
Jen dál s dobrými recepty (než se jich zmocní nějaký všeuměl a vydá je knižně a ....).
Co myslel autor těmi autorskými právy? To snad za to, že si je udělám mu budu posílat autorské poplatky? Kam prosím?
Řízků naruby je tady hafo. Jen rozdíl je v konečné úpravě.
Jinak,myslím,že by měl být zařazen do “vepřové maso“ a ne “jiné maso“