Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu
Pečené vepřové koleno je označováno jako jedno z našich národních jídel. Máme pro vás lahodný recept s pikantní marinádou a černým pivem. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění vás měkkým šťavnatým masem uvnitř s křupavou kůží na povrchu.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 434 kJ / 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,28 g |
Tuky | 3,54 g |
Vláknina | 4,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 63,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D29Y
Moje poznámka
Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D29Y
Nejnovější recepty
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Dýňový kompot
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové plátky naložené v jogurtu a smažené v těstíčku
Přidáno 26. 9. 2025 12:44:40
Krevety
Přidáno 25. 9. 2025 20:10:32
Dýňové lívanečky
Přidáno 25. 9. 2025 16:03:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánovo-jablečná bábovka se skořicí a mandlemi
Palenka před 12 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Lucie1001 před 14 minutami
Luxusní a rychlý makovník
pral2nka před 1 hodinou
Kynutý meruňkový táč
milosslavik4@gmail.com před 1 hodinou
Rajská polévka III
Lida.Rose před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Toby. před 1 hodinou
BBQ (barbecue) omáčka
taxiotik@seznam.cz před 2 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Vlak0078 před 3 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Verastysova před 3 hodinami
Minutkový gulášek se žampiony a červenou kapií
MarieJana před 3 hodinami
Tématické fráze:
pečené koleno na černém pivu,
koleno na černém pivu,
vepřové koleno na černém pivu,
pečené vepřové koleno na černém pivu,
vepřové koleno na pive,
nejlepší pečené vepřové koleno marinované,
marinovane veprove koleno,
pecene koleno na cernem pive,
pečené vepřové koleno na černém pivě,
marinované pečené vepřové koleno,
veprove koleno na cernem pive,
naložené vepřové koleno,
pečené koleno na pivu,
veprové koleno,
marinovane pečené koleno,
koleno na cernem pive,
pečene vepřove koleno na pivě,
marinované koleno,
pecené koleno na pivě,
koleno na pivu
Suroviny:
koleno vepřové,
sůl,
pivo černé,
pivo černé,
cukr třtinový,
zázvor čerstvý,
kečup ostrý,
omáčka sojová,
hořčice dijonská,
česnek
Komentáře (41)
Tak jsem dala do pácu, a pác jsem trošku přisolila, v receptu sůl nemáš a sojovka a francouzská hořčice, jsou slané dost, ale pro sichr jsem sůl přidala i do pácu. Dala jsem to rovnou do pekáče, v kterém se to bude péct. Pivo sice černé, ale nic moc! Ani jsem nevěděla, že je tady na Slovensku,je tak malý sortiment černých piv!