Lasagne II.
Italskou specialitu připravíme z plátů těstovin, bešamelu a směsi z mletého masa a rajčatového protlaku, kterou ochutíme voňavými bylinkami. Povrch zasypeme sýrem a pečeme v troubě dozlatova.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 224 kJ / 3 161 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,49 g |
Tuky | 84,00 g |
Vláknina | 28,58 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 446,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme hranatější zapékací mísu anebo pekáč. Uvaříme bešamel. Máslo necháme rozpustit, metličkou přimícháme hladkou mouku, krátce orestujeme a připravíme světlou jíšku. Zalijeme studeným mlékem, sůl, pepř, nastrouháme trochu muškátového oříšku a nakonec přisypeme sýr.
Krok 2: Stále mícháme, ale nevaříme. Druhy sýrů můžeme libovolně kombinovat.
Krok 3: Připravíme masovou směs. Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso a orestujeme.
Krok 4: Zalijeme rajčatovým protlakem nebo kečupem. Podlijeme trochou vody a ještě chvíli dusíme. Přidáme oregano, tymián, pepř, sůl.
Krok 5: Začneme vrstvit na lasagne. Začneme vrstvou bešamelu, potom rozložíme lasagne, další patro je masová směs. Na povrchu musí být pláty lasagní zasypané strouhaným sýrem.
Krok 6: Vrstvy lehce přimáčkneme, aby se lasagne nasákly a změkly. Pečeme asi 30 minut při 160 °C. Pokrm by měl být zlatavý, ne spálený, pro kontrolu ho trochu propíchneme nožem a zjistíme tak, jak je měkký.
Zveřejněno 20. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wzw
Moje poznámka
Lasagne II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wzw
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 13 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 24 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 6 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 12 hodinami
Tématické fráze:
lasagne z mletého masa,
lasagne,
lasagne s mletým masem,
mleté maso recepty,
lasagne recept,
recept na lasagne,
lasagne s mletým masem recept,
lasagne recepty,
recept lasagne,
lasagne z mletého masa recepty,
lasagne s bešamelem,
recepty lasagne,
bešamel na lasagne recept,
lasagne z mletého masa recept,
jak vrstvit lasagne,
jak uvařit lasagne,
top recepty lasagne,
recepty na lasagne,
vaření lasagní,
lasagne foto
Suroviny:
těstoviny lasagne,
maso mleté,
cibule,
česnek,
olej,
sůl,
pepř mletý,
koření oregáno,
tymián,
protlak rajčatový,
sýr nastrouhaný,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
sýr nastrouhaný
Komentáře (21)
http://lasagnerecept.cz/
Dnes zblajzla porci z obrázku a ještě si zhruba poloviční přidala...