Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicová polévka s vločkami

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 602 kJ /
622 kcal
Bílkoviny33,63 g
Tuky16,86 g
Vláknina29,37 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 421 mg
Sůl0,97 g
Sacharidy69,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovesné vločky přebereme. V hrnci rozehřejeme máslo a vločky na něm krátce osmažíme a poté zalijeme vodou. Krok 2: Brokolici opláchneme pod tekoucí vodou a rozdělíme na menší kousky. Košťál od růžiček nakrájíme a růžičky rozebereme na menší kousky. Krok 3: Po 15-20 minutách vaření vloček přidáme brokolici a vaříme asi 10-15 minut. Polévku ochutíme bujónem a přidáme mrkev nastrouhanou na slzičkovém struhadle. Krátce povaříme a dochutíme solí. Krok 4: Polévku můžeme vylepšit 1 rozšlehaným vejcem a kořením dle vlastního výběru.

Zveřejněno 6. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJpg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJpg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Jednoduchá a moc dobrá polévka, :-K

Skvělá,zdravá polévka. :yes: Masox jsem jako vždy vynechala a přidala jen polévkové bylinky. ;-)

Polévka byla opravdu mňamózní:-p, jen jsem vynechala bujon...

Naprosto výborná a hlavně jednoduchá polévka na přípravu. Místo masoxu jsem dala malinko polévkového koření bez glutamátů.
Jedna fotka a bodík k tomu, Jani.:-K:yes:

Bebe: Jsem ráda, že vám polévka chutnala.

Tak tuhle polévku jsem dnes uvařila a je vynikající, jen se po ní zaprášilo, rychlá a výborná:yes::-p

ivulinka: Není ničím zahuštěná. Hustá je od vloček. Kdo má rád hustější polévku, tak může přidat víc vloček.

A není něčím zahuštěná? Nebo je to těmi vločkami?

BILKOVAI: Mám ráda vločky v polévkách.;-)

To může být dobré. Polívka se mi líbí;-):yes:

Tématické fráze:
brokolicova polevka s ovesnymi vlockami, brokolicová polévka, brokolice recepty, polévka zahuštěná vločkami, brokolicová polévka recept, recepty z brokolice polévka, vločková polévka s brokolicí, brokolicpva polevks, zeleninová polévka zahuštěná vločkami, zahusteni polevky vlockami, porkovo brokolicova polevka, zahuštěná brokolicová polévka, brokolicová polévka s mrkví a vločkami, polévky recepty, brokolicova polevka s ovesnymy vlockami, brokoliciva polívka, zahuštění polévky ovednymi vlockami, brokoliciva polévka s ovesných vloček, porkova polivka s vlockami, vlockova polevka s mrkvi a brokolici

Suroviny:
brokolice, vločky ovesné, máslo, bujón, sůl, voda, mrkev, vejce, koření

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu