Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 006 kJ / 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,69 g |
Tuky | 20,45 g |
Vláknina | 26,39 g |
Cholesterol | 293 mg |
Sodík | 451 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 75,80 g |
Postup přípravy
Nepridávame žiaden olej, masť, mäso obsahuje mastnoty dostatok.
Mäso je krásne mäkké, zelenina sa vôbec nerozvarí.
Zveřejněno 3. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Můj boršč v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6XAn
Moje poznámka
Můj boršč v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6XAn
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 6 hodinami
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 8 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 8 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 10 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 10 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 11 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 11 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 12 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 12 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 12 hodinami
Tématické fráze:
boršč s červenou řepou,
boršč v pomalém hrnci,
pomaly hrnec borsc,
boršč z pomalého hrnce,
ukrajinský boršč s červenou řepou,
boršč pomalý hrnec,
boršč v ph,
český boršč,
bořšč,
vaříme boršč,
boršč s červenou řepou v pomalém hrnci,
dobrý boršč,
recepty v pomalém hrnci boršč,
pomalý hrnec recepty boršč,
fazole v pomalem hrnci,
boršč z ph,
rychlý boršč s červenou řepou,
boršč s pomalého hrnce,
borsc fazole,
borsc v pomalym hrnci
Suroviny:
plecko vepřové,
kapusta,
řepa červená,
brambory,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření černé,
pepř,
sůl,
šťáva rajčatová,
mouka,
voda,
masox,
smetana zakysaná
Komentáře (23)
Boršč je polévka velmi populární mezi různými kulturami, nejen v Rusku, v Polsku, Československu, Prusku, ale i v Číně, Vietnamu a Tchajvanu. Každá z těchto kuchyní má své odchylky. Je to silná polévka s mnoha ingrediencemi v závislosti na místní kuchyni, to vše včetně ingredienci.(fazole, zelí, mrkev, brambory, houby a různá masa, drůbeží, hovězí a vepřové).
V Běloruské kuchyni jsou standartní rajčata, někdy doplněná červenou řepou.
V Ruské kuchyni je to především červená řepa, cibule, česnek a zelí, někdy s bramborami.
Litevská kuchyně přidává ještě houby.
V menonitské kuchyni je bořšč ze zelí, hovězího. brambor a rajské polévky, ochucené cibulí, koprem a pepřem.
Tak a teď mi řekněte který je ten jediný a správný boršč.
http://en.wikipedia.org/wiki/Borscht.
Jen je to halt anglicky, v české verzi jsem se nedozvěděl nic.
+3
Má to svoje finty, podobne ako aj varenie v tlakovom hrnci. Ten mám tiež rada.