Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 188 kJ / 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,34 g |
Tuky | 39,83 g |
Vláknina | 6,38 g |
Cholesterol | 843 mg |
Sodík | 1,53 g |
Sůl | 3,53 g |
Sacharidy | 42,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilky na orientální způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v2O
Moje poznámka
Lilky na orientální způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v2O
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 3 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 23 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Pavluska75 před 4 minutami
Smažený květák
Pavluska75 před 5 minutami
Chleba bez hnětení
HejMira před 48 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 3 hodinami
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 10 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 13 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 15 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 15 hodinami
Tématické fráze:
lilek recepty,
recepty ládi hrušky 20.1.2015,
pecena zelenina.lilek apod.,
orientální recepty,
lilek masala,
lilky recepty z nich,
zelenbina na orientální zpusob,
recept lilek,
lilek v receptech,
lilek na turecky zpusob,
lilek orientální recepty,
lilek plíseň,
orientální kuchyně lilek recept,
lilek na indicky způsob,
lilek vo obsahuje,
orientalni zelenina,
mrkev na orientalni zpusob,
lečo z cukety,lilku apod,
lečo z cukety lilku a rajčat na řecký způsob,
lilek orientalni
Suroviny:
baklažán,
vejce,
cibule,
česnek,
sýr tvrdý,
mléko,
olej,
pepř černý,
sůl,
strouhanka
Komentáře (15)
Tejaja vařila podle nějakého zdroje. Jídlo bude určitě dobré, vylepšit bylinkami není na závadu a nikdo se nemusí držet přesně receptu.
Nevyjadřovala jsem se. S lilkem u nás doma bych neuspěla, ale to je náš problém. Zapečená zeleninová jídla jinak máme rádi a jsou dobrá.
Tak Laďko-fialko, vypadá to, že snad Tejaja Vám šlápla na kuří oko
Milá zlatá, vy račte být otravnější než já
Jsou zkrátka jídla, která moc půvabu nepobrala a myslím, že toto není ani zdaleka ten případ.
Připomíná to trochu Melanzane alla parmigiana a to patří do zlatého fondu světové kuchyně, ať se vám to líbí, nebo ano
K samotnému receptu bych poznamenala, že bych volila místo mléka a vajec vrstvy zeleniny prokládat směsí opečené cibulky a zesklovatělého česneku, nasekané bazalky, a ještě na tuto směs nasypat strouhaný sýr. Na poslední zeleninovou vrstvu nasypat pouze strouhaný sýr, ale až bude zelenina upečená (výborná je al dente) a nechat rozpustit nebo zrůžovět...
Doporučila bych také nechat lilky "vypotit", protože i rajčata pustí hodně šťávy a jídlo by se mohlo proměnit v nevzhlednou čvachtu. Aby jídlo získalo orientální nádech, můžeme plátky zeleniny kromě solí posypat kořením garam masala, kari apod. Lilky mám moc ráda. Stejně tak je vynikající pečená dýně Hokkaido se sýrem s modrou či zelenou plísní a marinovanými dýňovými semínky...Mňam.
Ale musím přiznat, že bych si tohle "nudné a nevzhledné" jídlo s chutí dala. Přidat bylinky je moc dobrý nápad
Recepty zo života mám ráda, objevila jsem české knihkupectví, kde se dají sehnat, tak jich už mám pár doma. Dají se v nich objevit skvosty
ladka fialka: Vyjadrili ste svoj názor a pokiaľ dobre vidím, nikto vám neodporoval ani sa k vášmu komentáru nevyjadroval. Takže nechápem, o čom píšete. A ja som skôr medzi tými, ktorým sa nepochlebuje. Stačí pozrieť moje recepty a počet bodov v nich. A pokiaľ bolo vašim záujmom troška rozvíriť hladinu, tak sorry, neskočím na to.
P.S. Druý raz sa kľudne prihláste, sú veci, ktoré človeka prezradia, aj keď sa snaží písať anonymne.
Já bych určitě přihodila nějakou bylinku, oregano, bazalku a podobně