Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 319 kJ / 2 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,75 g |
Tuky | 56,30 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 412,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto rukama propracujeme, rozdělíme na asi 6 - 7 dílků, z každého vyválíme placku velkou asi jako 1,5 dlaně a tu dáme vykynout na plech s pečícím papírem.
Krok 3: Pak pomašlujeme vejcem, položíme na něj plátek anglické, hromádku dušené cibule, zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě (asi 180°C) upečeme.
Jsou výborné vlažné i studené.
Jsou výborné vlažné i studené.
Zveřejněno 28. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwA5
Moje poznámka
Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwA5
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 5 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 13 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 46 minutami
Boloňská omáčka
poirotka před 47 minutami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 48 minutami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 54 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 1 hodinou
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 1 hodinou
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 5 hodinami
Jogurtová bábovka II
káťa před 5 hodinami
Čokoládový dort s červenou řepou
stefi.f47 před 5 hodinami
Tématické fráze:
vdolečky,
domácí pekárna test,
recepty ze slaniny,
vdolečky bez kynutí,
co s cibulí,
vdolečky recept,
slaninové koláčky,
slané vdolky pečené v troubě,
slanina recept,
cibulovo slaninové koláčky,
vdolky se sýrem,
zbojnicky rohlik recept,
slanina se sýrem,
vdolky se slaninou a sýrem,
slanina recepty,
slaninové,
domaci vdolecky,
zbojnicka placka,
anglické vdolečky,
cibule
Suroviny:
voda,
sůl,
olej,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
slanina anglická,
sýr strouhaný,
cibule
Komentáře (164)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ani jsem je nestihla vyfotit
http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...
Takové dobrotky u nás jedou
Já tu cibulku opeču na másle ,to u nás víc frčí !
Zkusila jsem si to spočítat a udělala je s omládkem, jsou naprosto dokonalé
Přidávám foto a bodíka, díky
Přeju hodně zdaru do dalšího pečení!
Jen jsem udělal jednu várku a už jsem musel dělat další jen se zaprášilo doporučuji všem
Cathleen,recept už mám vytištěný a určitě ho brzy vyzlouším,takové dobroty můžeme
cathleen - doufám, že Ti moje úprava nevadí
Posílám +
Posílám ještě nějaké fotky a velké díky, Cathleen...
yanull - nemělas vdolečky moc vypečené, že byl sýr po zchládnutí ztvrdlý?
Lízu napadlo, že je naplníme uvnitř, tak jí kus těsta věnuju, ať se vyblbne...
Jsem zvědavá na srovnání včerejší a dnešní verze...
Těhle 8 bochníčků (ovšem opravdu výborných) mě stálo skoro celé odpoledne, téměř rozbití pečky, několik komentářů zde, proseb o radu, a těch nervů...
Ale příště snad budu chytřejší...
Poslala jsem fotografie... Ještě jednou díky.
Jsou těsta, kde i během kynutí ho ještě 2x zpracovávám, když mi na něm hodně záleží a mám na to čas.Myslím, že to dělá i Špagetka
A těsto se nesmí nechat překynout, musí být akorát, asi jako píše Špagetka, dolík se musí vyrovnat.
Na plechu se nechávají dokynout hotové placičky-bochánky 10-15min.
Že je kynuté poznáš velmi lehce, to těsto může až zdvojnásobit svůj objem
Chtěla bych se zeptat - když je psáno 500-600 g mouky, mám dát 550? Nebo kolik jste použily? Omlouvám se, ale nemám zkušenost a té pečky se docela bojím...